HAZA BELFÖLD Börtönbe megy az a férfi, aki elütött egy nőt és két gyerekét...

Börtönbe megy az a férfi, aki elütött egy nőt és két gyerekét Csacán

765
hirdetés

Börtönbe kerül az a férfi, aki elütött egy nőt és két gyerekét a járdán, Csacán (Čadca). A Csacai Járásbíróság bírója a gyanúsított távollétében döntött az ügyben. A vizsgálati fogságba helyezés elrendeléséről szóló határozat nem jogerős. Az ügyész nem él a panasz benyújtásának jogával – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Jozef Michňa, a Zsolnai (Žilina) Kerületi Bíróság helyettes szóvivője.

FOTO: PZ SR ŽK

„A bíró azért döntött a vizsgálati fogsága helyezés mellett, mert fennáll az elmenekülés vagy az elrejtőzés veszélye, hogy a gyanúsított elkerülje a felelősségre vonást vagy a büntetést. Tartani lehet attól is, hogy további bűncselekményt követ el” – tette hozzá Michňa.
Gabriela Kremeňová, a Zsolnai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a 37 éves sofőr ellen testi sértés és függőséget okozó szer hatása alatt elkövetett veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást a rendőrség. „A szerdai (október 5.) közlekedési baleset után az alkoholszondás vizsgálat eredménye 0,86 milligramm/liter (1,79/ml) volt ” – tette hozzá.
A baleset után a nőt és két gyerekét, valamint a sofőrt is a csacai kórházba szállították. Az édesanyát kiengedték a kórházból, kislányát pedig később a Turócszentmártoni (Martin) Egyetemi Kórházba (UNM) szállították további vizsgálatokra. „A gyereket a kórház intenzív osztályán kezelik, állapota stabil” – mondta Zuzana Marčeková a kórház marketingkommunikációs osztályának munkatársa.

TASR

hirdetés