HAZA BELFÖLD Blokád lesz az I / 63. főúton – biztonsági intézkedéseket követelnek Misérden

Blokád lesz az I / 63. főúton – biztonsági intézkedéseket követelnek Misérden

727
hirdetés

Dénesdtorcsmisérden (Dunajská Lužná), Pozsonytól 14 kilométerre a településre vezető I / 63. főúton december elsején, reggel 06.00 és 08.30 óra között útzár lesz, melyet a szervezők többször megismételnek, ha a helyzet a településen nem változik.

A tiltakozó akciót már hivatalosan is bejelentették, melyet a samorincan.sk oldalon is közzétettek. A petíció szerint a misérdi lakosok nem győzik kivárni az R7 gyorsforgalmi út megépítését. Erre a tervek szerint csak 2019/2020-ban kerülne sor, de a közlekedési helyzet napról-napra rosszabb.
Amint kifejtették, a falusi forgalmat minden hétköznap a Komáromból Pozsonyba haladó autók korlátozzák. A távolsági autóbuszok utasaikat szintén a I / 63. főúton szállítják. A helyiek mellékutakon próbálják kikerülni a dugót, de ezzel pl. a Lipnicky, Jánošik utcákban rendszeresen közlekedési szabálysértést követnek el.
A petíció aláírói ezért kérik a Közlekedési Minisztériumot és Szlovák Közúti Igazgatóságot, hogy tervezzék be a 2015-ös költségvetésbe a már kidolgozott projektet, mellyel a I / 63 főútra vonatkozó biztonsági intézkedéseket valósítanák meg.
Továbbá kérik a Nemzeti Autópálya Rt-t, hogy a Misérdet (Dunajská Lužná) elkerülő R7-es gyorsforgalmi út megépítésének projektjébe tervezzék be Gútor (Hamuliakovo) és Szemet (Kalinkovo) települések rákapcsolódását is.
A szervezők a tüntetéssel kapcsolatosan facebook oldalt hoztak létre, ahol folyamatosan tájékoztatják a nyilvánosságot.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleMegállj a korrupciónak! – harsogta a tüntető tömeg
Next articleRozsdatemetőben végezte a komáromi hadihajó