HAZA BELFÖLD Megállj a korrupciónak! – harsogta a tüntető tömeg

Megállj a korrupciónak! – harsogta a tüntető tömeg

960
hirdetés

Utcára vonultak megint a Robert Fico kormányával elégedetlenkedők. Pozsonyban, a Szlovák Nemzeti Felkelés terén néhány ezer fős tüntető tömeg gyűlt össze, egyesek szerint a számuk 5000 főt is kitett, hogy hangot adjanak a korrupcióval és az egészségügy szétrablásával szembeni elégedetlenségüknek. A tömeg a későbbiek során a parlament elé vonult.
A tiltakozó akciót Alojz Hlina, Daniel Lipšic, Richard Sulík és Igor Matovič ellenzéki parlamenti képviselők szervezték. A politikusokon és a színészeken kívül Anton Srholec lelkész és Michal Handzuš jégkorongozó is szólt a tömeghez. A SZNF-teret gyertyák fénye töltötte be, a szervezők összesen 3600 gyertyát osztogattak szét, de sokaknak így sem jutott. „Mondjon le a kormányfő”, „Tolvajok” skandálták az emberek gyertyákkal a kezükben.
„Eljött az ideje, hogy figyelmeztessük a kompetens személyeket, hogy ami sok, az sok” – jelentette ki a tüntetést egyik szervezője Andrej Hlina, aki beszédében megismételte azt a hat követelményt, amelyek közé tartozik például az Egészségügyi minisztérium hivatalvezetőjének, Martin Senčáknak és a pöstyéni kórház igazgató asszonyának, Mária Domčekovának a leváltása a komputertomográf-ügy miatt, továbbá a közszereplők anyagi felelősségéről szóló törvény elfogadása is.
„Köszönöm, hogy a demokrácia, amelyért több ezer ember adta életét, nem közömbös Önöknek” – mondta Anton Srholec lelkész a tömegnek, aki arra szólított fel valamennyi jóérzésű embert, hogy fogjanak össze. „Nem fogunk hallgatni, beszélni fogunk” – hangsúlyozta.
A szervezők szerint a következő tüntetésre pénteken november 28-án kerül sor Kassán.

dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleVérszegénység kipipálva. Ezeket fogyasszuk!
Next articleBlokád lesz az I / 63. főúton – biztonsági intézkedéseket követelnek Misérden