HAZA BELFÖLD Bizalmat szavazott a parlament Robert Fico kormányának

Bizalmat szavazott a parlament Robert Fico kormányának

535
hirdetés

Elfogadta a parlament a kormány programnyilatkozatát és bizalmat szavazott Robert Fico (Smer-SD) kormányának. A 143 jelenlevő képviselőből 78 szavazott igennel, 65-en a kormányprogram ellen voksoltak.

FOTO TASR – Jaroslav Novák

A kormányfő a múlt héten terjesztette elő a tervezetet és bizalmat kért a parlamenttől. A vita négy napig tartott, összesen 70 képviselő szólalt fel, főleg az ellenzéki padsorokból. Az ellenzéki szónokok főként azt kifogásolták, hogy a kormányprogram kevés konkrét intézkedést és világos célkitűzést tartalmaz. Robert Fico a vita végén köszönetet mondott a felszólalóknak. Hozzátette, a kabinet tagjai figyelemmel követték a felszólalásokat, és számos ösztönző gondolat is elhangzott.
Az alkotmány értelmében minden új kormánynak a kinevezésétől számított 30 napon belül a parlament elé kell terjesztenie a programját és bizalmat kérni a törvényhozástól.
A szavazást követően Peter Pellegrini (Hlas-SD) házelnök 14 óráig szünetet rendelt el. A parlamenti ülésnek még két további programpontja van, a 13. nyugdíjjal, illetve az egészségügyi intézményekben nyújtott ellátás besorolásával kapcsolatos kormányjavaslatok. Mindkettőt gyorsított eljárásban vitatja meg a törvényhozás.

TASR

hirdetés
Previous articleSokszínű programmal, önfeledt hangulatban
Next articleHlas-SD: Még idén további 300 euró nyugdíjkiegészítést kapnak az idősek