HAZA VÁLASZTÁSOK Bírálja az OĽANO a PS-t, mert nem zárta ki az együttműködésből a...

Bírálja az OĽANO a PS-t, mert nem zárta ki az együttműködésből a Hlas-SD-t

512
hirdetés

Az OĽANO a priatelia azért bírálja a Progresívne Slovensko (PS) pártot, mert nem zárta ki a kormányzati együttműködésből Peter Pellegrini pártját, a Hlas-SD-t, holott egy olyan csapat tagjairól van szó, akik a Smer-SD-ből váltak ki és „mindenben bűntársai voltak Robert Ficónak”.
Az OĽANO szerint saját választói akarata ellenére hozott ilyen döntést a PS. Az Ipsos közvélemény-kutató júliusi felmérésére hivatkozva állítja ezt, melynek eredményei szerint a PS szavazóinak 70%-a elfogadhatatlannak tartja a Hlas-SD-t.

Kép: OĽANO facebook oldala

Az OĽANO a priatelia egyúttal leszögezte, semmilyen körülmények között nem fog kormányalakításról tárgyalni olyanokkal, „akik 30 milliárd euró közpénz szétlopásáért felelősek, és részt vettek a maffiaállam kialakításában, ami végül Ján és Martina meggyilkolását idézte elő”.
Jaroslav Naď, a Demokrati alelnöke szerint a PS elnöke, Michal Šimečka összeszedhetné a bátorságát és kijelenthetné, hogy a PS nem fog a Hlas-SD-vel kormányozni.
Šimečka hétfőn azt mondta, a PS minden olyan parlamentbe jutó párttal kész lesz tárgyalni a kormányalakításról, amely tiszteletben tartja a demokrácia alapelveit, az emberi jogokat, és egyértelműen európai irányultságú. Az együttműködésből a Smer-SD-t és a fasiszta pártokat zárta ki.
A választás 2023. szeptember 30-án, szombaton lesz, a választás napja előtt 48 órával kampánycsend lép életbe. A választáson 24 párt, illetve mozgalom, valamint egy választási koalíció indul.

TASR

hirdetés
Previous articleMár a második körben keresik a Duna Menti Múzeum új igazgatóját
Next article„Önmagunkon csak a Szövetségre leadott voksokkal segíthetünk…”