HAZA Marianum Beszámoló a XXI. Kárpát-medencei Magyar Iskolatalálkozóról

Beszámoló a XXI. Kárpát-medencei Magyar Iskolatalálkozóról

917
hirdetés

Pár év kényszerű kihagyás után május végén ismét sor került a már hagyományos találkozóra, ezúttal a piliscsabai Páduai Szent Antal Iskola szervezésében. Az ukrajnai Aklihegyről, a szerbiai Bácskertesről, az erdélyi Etédről, a horvátországi Laskóról és iskolánkból érkező diákokat a vendéglátó diákok fogadták be átmenetileg családjaikba, otthonaikba, s ez a személyes kapcsolatépítési lehetőség épp a legfontosabb oldala az egész rendezvénynek. A kísérőtanárok szintén szívélyes, családias vendéglátásban részesültek a piliscsabai kollégák jóvoltából. A gazdag programot sok közös beszélgetés kísérte.


Az első napon elkészültek a résztvevő települések bemutatkozó paravánjai, majd játékos vetélkedők következtek. Másnap a tatai Öreg-tó környékét fedeztük fel, élén a frissen felújított, csodás Esterházy-kastéllyal, s hazafelé útbaejtettük a Turul-szobrot, a Szelim-barlangot, és sokan még a közelben álló kilátóra is felmásztak. Szombaton délelőtt az Országházba látogatott el a vendégcsapat, ahol a Szent Koronát is láthattuk. Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Páduai aulájában szombat este megtartott gálaműsorra, melyen az egyes iskolák diákjacsapatai bemutatták az alkalomra készített változatos és igen színvonalas műsorukat. A gála végeztével sor került a kölcsönös ajándékozásra, majd a vándorzászló átadása következett, melyet jövő tavaszig a Marianumban őrzünk – itt rendezzük ugyanis a következő iskolatalálkozót. Viszontlátásra tehát 2024-ben, Komáromban!
Köszönettel tartozunk Simon Márta tanárnőnek a Marianum műsorának összeállításáért, a kapcsolattartásért, az ajándékok beszerzéséért és az utazás megszervezéséért. Ugyancsak szeretnénk megköszönni a szülőknek, akik biztosították kis csapatunk utazását oda és vissza, nagyban megkönnyítették ezzel a munkánkat. Csoma Zselyke, Kucsora-Kisfonai Hanna, Madarász Csenge, Máté Zina (VII.A), Asztalos Emma, Dudáš Lilla, Kiss Mária, Lelkes Jázmin, Tóth Bence (VIII.A), szuper csapat voltatok, és nagyon örülünk, hogy jól éreztétek magatokat!

Fülöp Zsófia

marianum.eu

hirdetés
Previous articleNagyszerűen sikerült a Mini Open for Kids 2023 döntő tornája!
Next articleÚjabb álmát váltotta valóra Plavec Péter (jeges)úszóbajnok