HAZA HÍR-MIX Beruházások, vásár és kolbászfesztivál

Beruházások, vásár és kolbászfesztivál

943
hirdetés

DSC00238

A komáromiak és a Komáromban közlekedők nagy örömmel nyugtázhatták, hogy mintegy két hete teljesen megújult a város egyik legforgalmasabb útjának számító Petőfi utca a kórház sarkától egészen a buszállomásig. Ez volt eddig a város egyik leginkább elhasználódott, állandó kátyúzásra szoruló útszakasza annak ellenére, hogy nem olyan régen – 2003-ban – kapott új aszfaltburkolatot, ami azonban csupán két-három évig bírta az ipari parkba ingázó buszforgalomból adódó megnövekedett terhelést. Az idei felújítás tartósabbnak tűnik, hiszen átlagosan mintegy 8-10 centiméter aszfaltburkolat fedi az úttestet. A kivitelező ráadásul 5 év garanciát is vállalt a munkára. A beruházást költségvetési forrásból finanszírozta a város. A beruházás értéke mintegy 232 ezer euró. A mai napon a város polgármestere, Anton Marek a kivitelezők társaságában három további beruházást is átadott. Egy új konténerállást két elöregedett konténertároló építmény helyett, amelyek helyén parkolóhelyeket alakítottak közel 20 ezer euróért. Átadtak továbbá két új parkolót is. Az egyiket a Bástya lakótelepen, ahol 24 új parkolóhely létesült mintegy 27 ezer euróért, a másikat pedig a 7-es lakótelepen, a „nagykémény” szomszédságában, ahol 37 új parkolóhely áll az ottlakók rendelkezésére közel. Ez a beruházás megközelítőleg 36 ezer euróba került. Mindkét helyen nagy problémát okozott az egyre növekvő számú személygépkocsi éjszakai parkolása. Ezzel egy időre az említett helyeken vélhetően megoldódnak a parkolási gondok, sőt a Nádor utcán szükség esetén akár tovább bővíthető a most átadott parkoló.

Néhány héttel a Komárom és Gúta közti bicikliút szalagátvágása után immár Komáromból keleti irányba is elindulhatnak a kerékpárosok megcsodálva a Duna menti természetet és az útba eső nevezetességeket és vendéglátó egységeket. Ez a pályázat is javarészt uniós pénzből valósult meg. Az összesen közel 40 kilométeres út mintegy 2,5 millió eurós költségből 80%-ot az unió vállalt magára, 15%-ot a kormányzat, 5%-ot pedig azon községek, amelyek területén a turistaút áthalad. A legnagyobb hányaddal Komárom város támogatta a projekt megvalósulását. A helyszíni átadást megelőző sajtótájékoztatón a Panoráma szállóban elhangzott, hogy az új turistacsalogató beruházás, amely a nemzetközi kerékpárút, az Eurovelo 6 részeként a régió gazdaságára is jótékony hatással lehet és új távlatokat nyithat Komárom és a környékbeli falvak számára.

Az idén is megrendezésre került az immár hagyományos komáromi vásár és kolbászfesztivál az Újvár tövében. A korábbi időpont ellenére az idén az időjárás nem kedvezett a szervezőknek, vásárosoknak annyira, mint egy évvel korábban, de így is sokan kíváncsian jöttek-mentek, nézelődtek, vásároltak az ódon várfalak alatt, szombaton pedig megcsodálták a kolbászkészítés folyamatát, sőt a szerencsésebbek egy kis kóstolót is kaptak a frissen sült finomságból. A kolbászversenyt a komáromi Beke csapat nyerte meg a Stubi kóbi és a nagymegyeri Kati csapat előtt. Nézzék meg a vásári forgatagról és a kolbászkészítésről, díjátadásról készült összefoglalónkat!

 

-krá-, -dr-

komarno.sk

hirdetés
Previous articleVitárius Lajos: Folytatódó diszkrimináció?
Next articleSzenzációs leletek kerültek elő