HAZA HÍR-MIX Becík attól tart, hogy sok orvos bezárja a rendelőjét Nyitra megyében

Becík attól tart, hogy sok orvos bezárja a rendelőjét Nyitra megyében

482
hirdetés

Branislav Becík, Nyitra megye elnöke felhívással fordult Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszterhez és azonnali tárgyalást sürget, mivel válsághelyzet fenyeget a járóbeteg-ellátásban Nyitra megyében.


Becík szerint összeomolhat a betegellátás. „Szeretném tájékoztatni a miniszter urat, hogy mi történik a megyékben. Fizetésképtelenné válhatnak a rendelőt fenntartó orvosok. Több nyugdíjaskorú orvosról tudunk, akik a jelenlegi körülmények között már nem hajlandók tovább dolgozni és bezárják a rendelőjüket. Nincs, aki átvegye a helyüket” – írta Becík a miniszternek és figyelmeztetett, hogy a megyében az orvosok fele elérte a nyugdíjkorhatárt.
Becík attól tart, február elsejével sok orvos bezárja a rendelőjét vagy nem írja alá az új szerződést az egészségbiztosítókkal. „Én egyértelműen az orvosok pártján állok, mivel a térítések 6-7 százalékos emelését 15 százalékos infláció mellett nem lehet elfogadni, ilyen feltételek mellett képtelenek tovább fenntartani a rendelőket” – tette hozzá Becík.

TASR

FOTÓ: facebook

hirdetés
Previous articleKomáromban új MRi-részleg várja a betegeket
Next articleA lakosság negyede jelentősen visszafogja az energiafogyasztását