HAZA RÉGIÓ Bakafesztivál az erődben

Bakafesztivál az erődben

1105
hirdetés

fullA május 25-26-án a Monostori erdőben rendezendő Bakafesztivál megálmodói egy olyan program létrehozását tűzték zászlajukra, amely kifejezetten a névtelen hősökről, a bakákról szól. Az egyszerű emberről, a kovácsról, pékről, cipészinasról, napszámosról, akik nem önszántukból mentek a halálba… Akik százezrével nyugszanak mind a mai napig jeltelen sírokban, tömegsírokban.

A fesztivál a megemlékezés és főhajtás mellett a megújulásról is szól, a feledés helyett a jövőbetekintés is célja. A búsulás mellett a vígazságot is kínálja a látogatóknak.

Számos a hadkultúrához szorosan kapcsolódó érdekes program mellett egyben második világháborús motorosok találkozója is ez a két nap.

Nemzetközi találkozó lévén lehetőséget biztosít a motorosok barátkozására, új ismeretségek, baráti kapcsolatok kialakulására elmélyítésére is.

A rendezvényhez szorosan hozzátartozik a zene is, hiszen a bakák dallal az ajkukon indultak a csatába, vagy akár a halál torkába.

A szervezők külön kérése a fellépő zenekarok irányába, hogy saját zenei repertoárjuk mellett korabeli katonadalokat, vagy azok sajátos feldolgozását is kell játszaniuk!

Tehát a Bakafesztivál egyik különlegessége, hogy minden meghívott zenekarnak kötelező legalább egy katonadallal is készülnie.

Ebben az esztendőben igazi csemegére számíthat a nagyérdemű közönség, hiszen Hobo kifejezetten ezen a napon és csak Monostori Erőd színpadán ad elő néhány olyan dalt, amit ezt követően sehol nem hallhatnak majd ebben a formában. De igazán rendkívüli dolog a Blues Company zenekar előadásában katonadalt hallgatni. Fellép továbbá Deák Bill Gyula és a Mini is! Részletes program a csatolásban.

SZÓLJON A DAL A BAKÁKÉRT!

komarom.hu

Kapcsolódó letölthető dokumentum
Kapcsolódó letölthető dokumentum
Kapcsolódó letölthető dokumentum
Kapcsolódó letölthető dokumentum

hirdetés
Previous articleDuna liga – Felnőt férfi JUDO csapatverseny 2. forduló Galánta
Next articleA héten a szóbelivel folytatódnak az érettségi vizsgák