HAZA DUNATÁJ Az új seprő jól seper?

Az új seprő jól seper?

1666
hirdetés

A feljelentés még nem azt jelenti, hogy felelősségrevonás is lesz

A múlt héten bombaként robbant a hír, hogy a város vezetése és a vízművek elnöksége sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentették, hogy a cég igazgatója ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a vízművek gazdálkodásában tapasztalt visszásságok miatt. Néhány kérdést azonban érdemes feltennünk a hírrel kapcsolatosan.

A vízművek új vezetése miért nem azzal kezdte a működését,hogy visszamenőleg is átvizsgáltatja a cég gazdálkodását és miért inkább a HASS Kft.-vel kötött és a város, illetve a KOMVaK számára nyilvánvalóan előnytelen szerződést jóváhagyását vitte keresztül? Ezzel a megoldással akármit is találnának a vizsgálat során, az új szerződésben vállalt, akár még törvénytelen kötelezettségek továbbra is érvényben maradnak, rengeteg pénzt vonva el egyéb területekről. Kérdéses, hogy azok a képviselők, akik már több alkalommal is lehetetlenné tették egy független átvilágítás elvégzését, belátva hibájukat, lemondanak-e mandátumukról, esetleg lehetővé teszik végre egy ténylegesen független könyvvizsgálat elvégzését, melynek nem az lesz a célja, hogy eltussolja a visszaéléseket?
Miként lehetséges, hogy a most elvégzett főellenőri jelentésben egy szó sem esik bűntett elkövetésének gyanújáról?
Milyen munkát végzett a vízművek felügyelőbizottsága, amely évek óta hivatott a város, mint tulajdonos érdekeinek a védelmére? Ha kiderül, hogy tényleg bűncselekmény történt, vajon lemondanak-e betöltött posztjaikról?
A kérdések sorát még folytathatnánk, de sajnos véleményünk szerint ezekre sem kapunk érdemleges választ. Véleményünk szerint a most megtett feljelentésnek valós indítékai a következők:
* Az új vezetés ezzel a lépésével erőt és elhivatottságot akar demonstrálni, hiszen megtették azt, amit eddig elődeik még soha. Tehetik ezt nyugodtan, hiszen komoly esély van arra, hogy ez a feljelentés is ott végzi, ahol az előzők: vagy a rendőrségen, vagy az ügyészségen, egy fiók mélyére süllyesztve.
* A beadvány hivatkozási alap ként szolgálhat, ha valaki újabb lépéseket várna el tőlük. Bátran kijelenthetik, hogy meg kell várni a vizsgálat eredményét.

Szerkesztőségünk eddig is kiemelten foglalkozott a vízművek gazdasági vesszőfutásával, s eddig sem hittünk a homályos ígérgetéseknek és főleg nem a „pincejáró” képviselőknek. Kíváncsian várjuk az eredményeket és bízunk abban, hogy az igazságszolgáltatás elvégzi kötelességét.

 

DUNATÁJ HETILAP 23/2017

hirdetés
Previous articleMário a nyár első áldozata
Next articleCsütörtöktől megszűnnek a roamingdíjak az EU-n belül