HAZA HÍR-MIX Az influenzajárvány miatt hosszabb ideig kell várni az orvosi rendelőben

Az influenzajárvány miatt hosszabb ideig kell várni az orvosi rendelőben

452
hirdetés

Hosszabb ideig kell várniuk a pácienseknek az orvosi rendelőben. Az influenzajárvány miatt a karácsonyi ünnepek alatt megemelkedett a betegek száma a sürgősségi osztályokon – tájékoztatott az egészségügyi minisztérium. A szakemberek arra kérik a lakosokat, csak indokolt esetben hívjanak mentőt, vagy keressék fel a sürgősségi osztályt.

Kép: illusztráció, pixabay

„A minisztérium arra kéri a betegeket, hogy az influenzajárvány miatti hosszabb várakozási idő ellenére is inkább a körzeti orvosukhoz forduljanak, ne a készültségre menjenek. Ezzel elkerülhető a sürgősségi osztályok túlterhelése” – áll a közleményben. A minisztérium hozzátette, akinek enyhébb tünetei vannak, legjobb, ha otthon marad.
A tárca tájékoztatása szerint az erősebb influenzás tünetek és a járvány terjedése egyebek között annak tudható be, hogy az emberek most fogékonyabbak a légúti megbetegedésekre. „Ezt az okozza, hogy az elmúlt két évben a megszokottnál alacsonyabb volt az influenzás és az influenzaszerű megbetegedések előfordulása. Ősszel és télen azonban nem szokatlan a légúti megbetegedések terjedése” – tette hozzá az egészségügyi minisztérium.

TASR

hirdetés
Previous articleFelmérés:A válaszadók 45,8 százaléka tartja előnyösnek Csehszlovákia szétválását
Next articleVágsellye: Eltűnt lányt keres a rendőrség