HAZA SJG Az Európai Unió szívében

Az Európai Unió szívében

651
hirdetés

A komáromi Selye János Gimnázium rendszeresen bekapcsolódik az Európai Unió által szervezett környezetvédelmi és digitális projektekbe, így ennek köszönhetően október végén az iskola két tanára, RNDr. Édes Erzsébet és Fonód Tibor az Európai Bizottság szlovákiai képviseletének szervezésében látogatást tehetett az unió brüsszeli központjában. A három napra szervezett munkatalálkozó érdemi része az Európai Bizottság látogatói központjában kezdődött, ahol a 25-fős szlovákiai delegáció tagjai betekintést kaptak az uniós intézmények aktuális feladataiba és egyes konkrét szervezési és ügymeneti intézkedések hátterébe is, külön fejezetben tárgyalva az unió egységét a jelenlegi háborús helyzet folyamataiban. A második munkanapon az uniós intézmények cseh, illetve szlovák részről delegált felelős vezetői tájékoztatást adtak a közös energetikai politika és a környezetvédelem témájában, majd a program utolsó részében a gazdasági csalások elleni harc is szóba került.


A házigazdák természetesen azzal is törődtek, hogy a vendégek megismerkedhessenek a belga főváros több nevezetességével: az Unió legfontosabb intézményein kívül mindenki megcsodálhatta a belváros hangulatát, és bőven jutott idő további nevezetességek megismerésére is. Mivel a Selye János Gimnázium egykori diákja, Sörös Erik gyakornoki munkakörben jelenleg az Európai Parlamentben tevékenykedik, nagy örömmel kísérte egykori tanárait a belváros nevezetességei között. Egy profi idegenvezetőt is lepipált volna a felkészültsége és tárgyi tudása a történelmi épületek, parkok, illetve a város jellemzőiről, így ez a látogatás Európa szívében felejthetetlen élményeket jelentett.
A delegáció látogatásának keretében az ország több iskolájának tanárai kölcsönös intézményi és szakmai kapcsolatokat is kialakíthattak, így a találkozó többszörösen is teljesítette a kitűzött célt. Elismerés illeti a szervezők alapos és precíz munkáját, melynek köszönhetően a munkatalálkozó résztvevői nemcsak hasznos információkkal, hanem élményekkel is gazdagodtak.

SJG

hirdetés
Previous articleUkrajnai háború – Összefognak a G7 csoport tagjai az ukrajnai infrastruktúra védelmében
Next articleHárom év után ismét vásári hangulat a komáromi várfalak tövében!