HAZA HÍR-MIX Átadták a Dél-Komáromi állatmenhelyet

Átadták a Dél-Komáromi állatmenhelyet

3131
hirdetés

IMG_2651Ma délután 14.00 órakor került sor a menhely hivatalos átadására a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület részére.  Az átadáson Dr. Molnár Attila polgármester elmondta, hogy mintegy 15 millió forintot fordított a város a menhely kialakítására, melynek működtetését a későbbiekben is rendszeresen fogja támogatni.  Továbbá elmondta, hogy azért bízták a Rexre a menhelyet, mivel szerintük ők ezt valóban a szívügyüknek tekintik, és már bebizonyították, hogy értenek is hozzá. Nem elhanyagolható az sem természetesen, hogy ezzel megoldódni látszik az a probléma, amit a Rex eddigi menhelyének működése okozott a koppánymonostori lakosoknak, hiszen az új telephely jóval távolabb van a lakóházaktól, de még a lakóövezettől is. Következő lépésként úgy látja, hogy a kóborkutyák befogását is idővel elláthatnák a menhely dolgozói, mivel azt jelenleg egy székesfehérvári cég biztosítja és bizony gyakran nem tudnak kellő gyorsasággal reagálni a bejelentésekre.

IMG_2665
Gömbi az új gazdival

IMG_2647A Rex elnöke Mandel Géza elmondta, hogy a 14 kennel , optimális esetben 28 kutyus befogadására alkalmas és ezt a létszámot már lényegében el is érték, ezen felül még van néhány kutyus, főleg kölyök, háznál is, Rex tagoknál. A várossal kötött szerződésük megengedi a menhely további bővítését is , de az majd az anyagiakon fog múlni és így akár még a cicusoknak is tudnának építeni  „házikót“. Addig is szívesen vesznek mindennemű adományt, melyek megkönnyíthetik a menhely működését és a kutyusok itt eltöltött napjait. Továbbá várnak  minden állatbarátot, akik szeretnének kutyust adoptálni a menhelyről.

Az átadásra ellátogató állatbarátok közül akadt olyan is, aki az ottartózkodásunk alatt adopált kutyust (Gömbit). Többen voltak, akik kutyatápot hoztak a menhely négylábú lakói részére.

Jó volt látni, hogy szép számmal akadnak még önkéntesek, akik szívügyüknek tekintik az állatok sorsát, és mindent megtesznek, hogy a menhelyen eltöltött időt minél kellemesebben élhessék meg.

 

dunataj.sk

[nggallery id=94]

hirdetés
Previous articleA kormány elfogadta a jövő évi büdzsét, amelyről tudja, hogy nehezen teljesíthető
Next articleÚjbóli versenytárgyalás a Panoráma szálló bérletéről és a volt poliklinika eladásáról