HAZA DUNATÁJ Újbóli versenytárgyalás a Panoráma szálló bérletéről és a volt poliklinika eladásáról

Újbóli versenytárgyalás a Panoráma szálló bérletéről és a volt poliklinika eladásáról

785
hirdetés

Befejezte 32. tanácskozását a komáromi képviselőtestület

Október 3-án folytatta 32. megszakított tanácskozását a komáromi képviselőtestület. A programon 9 pont és 5 bizottsági beszámoló szerepelt. Négy beszámoló is programon volt a város tulajdonában lévő ingatlanok eladásáról vagy bérbeadásáról. Habár az ülésen nem szerepelt sok programpont, a tanácskozás így is késő estig elhúzódott. A pénzügyi kérdéseknél jóváhagyták a város költségvetésének módosítását, illetve 9 290 eurót autók lízingre történő vásárlására a városi rendőrség részére.
Tudomásul vették a 2012-es év teljes zárszámadását, ahol arra kérte a testület a hivatalt, hogy folytassanak kiterjedtebb könyvvizsgálatot az egyes költségvetések teljesítésével kapcsolatban, így például az egyes cégeknél is. Ezen pontok között hagyta jóvá a testület a belső pénzügyi alapelveket a pénzeszközök felhasználásáról. Tudomásul vette a testület a beruházó jellegű akciókról szóló jelentést, melynek vitájában elhangzott, hogy több figyelmet kell a jövőben szentelni a város peremterületeinek is. A vagyonjogi kérdésekben 19 alpont szerepelt telkek eladásáról és bérbeadásáról. Itt 2 pontot nem hagyott jóvá a testület. A legnagyobb vita az Apáli és a Szentpál melletti védett területek bérbeadásáról volt a pozsonyi természetvédők számára. Mivel e területek védelme szükséges, ám a feltételeket pontosítani kell, novemberben visszatér rá a testület. Ugyancsak levették a napirendről Andruskó Imre javaslatára a Com-therm részére történő telekeladást, mert ezekről nem tárgyaltak a bizottságok, így a témára szintén novemberben tér vissza a testület. Az iskolaügyi és művelődési anyagban 56 alpont szerepelt, itt jóváhagyta a testület a város által irányított iskolaügyi intézmények erre a tanévre szóló terveit. Majd két tehetséges fiatal, Uhrin Róbert és Kovács Mónika számára hagyott jóvá a testület 1660 eurós ösztöndíjat. Négy anyagot tárgyalt meg a testület a város tulajdonában levő ingatlanok
bérbeadásáról és eladásáról, ezek között szerepeltek lakások, épületek, továbbá helyiségek a Zichy palotában, a Panoráma szálloda és vendéglő, s a volt poliklinika épülete. Mivel ezen vagyonra a meghirdetett időben nem jelentkeztek érdeklődők, így ezeket versenytárgyalással ismét meghirdeti a város a testület döntése alapján. Az egyéb témában hét képviselő szólalt fel közérdekű ügyekben a polgárok kérései alapján. Itt a leglényegesebb az őrsújfalusi Kertalja út rendbetétele volt. Ugyancsak szó volt az Erzsébet-szigeti út végleges javításáról, amelynek munkálatai a napokban a tájékoztatás alapján újból elkezdődtek, és várhatóan a tél beállta előtt befejeződnek.
A legközelebbi ülésre november 7-én kerül sor.

Dr. Bende István

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleÁtadták a Dél-Komáromi állatmenhelyet
Next articleKözös megállapodás született