HAZA KÜLFÖLD Árvíz – Almásfüzitő és Dunaalmás között 250 hektárt öntött el a víz

Árvíz – Almásfüzitő és Dunaalmás között 250 hektárt öntött el a víz

927
hirdetés

Almásfüzitő és Dunaalmás között 250 hektáron öntötte el az ártéri területet a víz, miután vasárnap alámosta az Almásfüzitő-Esztergom vasútvonal töltésének egy részét; ember és lakóingatlan nincs veszélyben – tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Stolczenberger Klára elmondta, a 200 méteres szakaszon kiömlő víz miatt az 1-es főúton Almásfüzitő és Tata közötti, a 73 és a 74-es kilométer között 400 méter hosszan, 2-3 zsák magasságú nyúlgátat építettek.
A Nyír Mentőcsoport az elárasztott területről egy őzgidát és egy őzsutát mentett ki. A búvárok kézben hozták ki az állatokat, később a nemzeti park szakemberei az őzeket a veszélyeztetett területtől távol szabadon engedték.
A Duna Komárom-Esztergom megyei szakaszán lassú apadás kezdődött, kétezer ember dolgozik a gátakon, bordás megtámasztásokat, vízszivattyúzásokat védmű erősítéseket végeznek, valamint figyelőszolgálatokat látnak el.
Molnár Attila, Komárom polgármesterének tájékoztatása szerint a szőnyi városrészben 4,6 kilométer hosszan kiépített védmű továbbra is biztonságosan a medrében tartja a folyót. Komolyabb beavatkozást igénylő árvízi jelenségekkel nem találkoztak a szakemberek.

MTI

hirdetés
Previous articleAz olaszok csaknem fele nem engedheti meg magának a nyári vakációt
Next articleBuzgárok keletkeznek, a gátakon tovább folyik a védekezés