HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Az olaszok csaknem fele nem engedheti meg magának a nyári vakációt

Az olaszok csaknem fele nem engedheti meg magának a nyári vakációt

813
hirdetés

Az olaszoknak csak 58 százaléka, 25,7 millió vesz ki szabadságot idén nyáron a gazdasági válság okozta nehézségek miatt – derült ki a Confesercenti olasz kereskedelmi szövetség vasárnap közölt felméréséből.

Három éve az olaszoknak még 80 százaléka vett ki szabadságot a június-szeptember közötti időszakban. Akik kénytelenek voltak lemondani a szabadságukról, azok mindenekelőtt anyagi okokra hivatkoztak.
A felmérés szerint a vakációzók 20 százaléka nem is önszántából megy szabadságra, hanem a munkahelye kötelezi. Olaszországban ugyanis általánosságban csökkent a termelés, és a munkahelyeken kevesebb a teendő. Mások viszont egy percre sem hagyják abba a munkát: tízmillió olasz számítógéppel megy nyaralni, és még a strandokon is dolgozik tovább.
A szabadságra menők 22 százaléka még nem döntötte el, hol fog nyaralni. 50 százalékuk az olasz tengerpartra akar menni, kedvenc úti céljuk Emilia-Romagna és Szicília. A külföldre utazók közül a legtöbben Spanyolországot választják.
A nyaraló olaszok átlagban 12 nap szabadságot vesznek ki, és 961 eurót fognak költeni – szemben a 2000 előtt átlagosan költött 1056 euróval.

MTI

hirdetés
Previous articleMég mindig kartondoboz sok finn újszülött bölcsője
Next articleÁrvíz – Almásfüzitő és Dunaalmás között 250 hektárt öntött el a víz