HAZA BULVÁR „Aggasztó” memóriaveszteség miatt Dumbledore visszavonul

„Aggasztó” memóriaveszteség miatt Dumbledore visszavonul

680
hirdetés

A Harry Potter-filmek nagy mágusát játszó Michael Gambon több évtizedes színházi karrierét követően kénytelen visszavonulni a színpadtól.

A népszerű brit színész, aki az elmúlt években Albus Dumbledore professzor emblematikus figurájaként vált világhírűvé, egy interjúban felfedte: emlékezetvesztése miatt volt kénytelen meghozni a döntést arról, hogy többé nem áll színpadra. Michael Gambon évek óta küszködik memóriaproblémákkal, elmondása szerint már azt is kipróbálta, hogy fülhallgató segítségével súgnak neki a színfalak mögül, de ez sem működött. A gondolat miatt, hogy képtelen emlékezni a szövegére, egyszer még kórházba is kellett őt szállítani, mert pánikrohamot kapott. Emiatt az utóbbi időben már csak kisebb szerepeket vállalt, mígnem aztán mostanra eldöntötte, hogy visszavonul.
Michael Gambon mint Albus Dumbledore
Michael Gambon mint Albus Dumbledore
„Borzasztó elismerni, hogy nem tudom megcsinálni. A szívem szakad meg. Ijesztő, hogy amikor előttem van a szöveg, időtlen időkig tart a megtanulása” – mesélte a színész. A 74 éves Gambon kezdetben korát okolta a felejtés miatt, illetve még arra is gyanakodott, hogy esetleg Alzheimer-kórban szenved, de ezt az orvosai kizárták.
Michael Gambon Dublinban kezdte a karrierjét 1962-ben Shakespeare Othello című drámájában, majd Londonban a Nemzeti Színházban, a legendás Laurence Olivier irányítása alatt debütált. A négyszeres BAFTA- és háromszoros Laurence Olivier-díjas színész még elmondta, hogy a filmezésnek azonban nem fordít hátat. Legközelebb J. K. Rowling felnőtteknek szóló regényéből, az Átmeneti üresedésből készülő tévésorozat-adaptációban fog játszani.
Forrás: MTI
mozi.hir24.hu
hirdetés
Previous articleAndrej Kiska szerint a népszavazás megosztotta a lakosságot
Next article„Azzal kezdődött, hogy kidobtuk a tévét!”