HAZA RÉGIÓ Advent 3. vasárnapja – X. A mi karácsonyunk műsorfüzérrel

Advent 3. vasárnapja – X. A mi karácsonyunk műsorfüzérrel

265
hirdetés

Komárom szívében a harmadik adventi vasárnapon is közösen készülődhetett a szeretet ünnepére sok család apraja-nagyja. Immár az öröm villanygyertyája is ég a város Klapka téri adventi koszorúján. A felkapcsolása előtt a Villa Camarum Polgári Társulás által a Tiszti Pavilon dísztermében megrendezett X. A mi karácsonyunk elnevezésű rendezvényre, majd Korpás Réka és Lakatos Áron éneklő fenyőfán megtartott közös koncertjére várták az érdeklődőket.

Már az öröm gyertyája is ég Komárom Klapka téri adventi koszorúján

Az immár jubileumi A mi karácsonyunk műsorfolyam szombaton délután vette kezdetét a Klapka téren, ahol a felvidéki származású, jelenleg Dél-Komáromban élő Gál László Latinovits-díjas versmondó ottani zenészbarátjával, Kreft-Horváth Márkkal működtetett Őrzők Együttes Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni… című összeállítására hívták az ünnepvárókat. Majd a Bagla Banda mezőségi népdalcsokorral kívánta megajándékozni a hallgatóságot.

Megtelt érdeklődőkkel a Tiszti Pavilon impozáns díszterme

Vasárnap kézműves műhelysorrá alakult át a Tiszti Pavilon díszterme, ahol hozzáértő mesterek segítségével, szülők és nebulók közösen nemezelhettek, makramét, gyöngyékszereket, tobozmanókat, gyurmadíszeket, karácsonyi képeslapokat készíthettek, valamint gyertyát önthettek és mézeskalácsot díszíthettek.

Földes István pékmester friss mézeskaláccsal kínálta meg a látogatókat

Az utóbbiak gyúrásából oroszlánrészt vállalt a városi nyugdíjasklub pár ügyes „örökifjú” tagja, a megsütésüket pedig Földes István pékmester a pavilon előtti kemencéjében végezte. Az ízletes kalácsok a helyszínen kóstolgathatók és ingyen kapott meleg teával leöblíthetők vagy akár hazavihetők is voltak.

Az együtt töltött családi óráknál nincs értékesebb ajándék!

A közeli adventi gyertyagyújtásra már saját készítésű ajándékokkal és fenyőfadíszekkel mentek át az ünnepvárók, akik később két zeneakadémiai hallgató, Korpás Réka (ének, koboz) és Lakatos Áron (ének, hegedű) éneklő fenyőfán megtartott közös koncertjét élvezhették. A Felkelék én jó reggel hajnalban című összeállításukban lélekemelő népdalok és népénekek hangzottak el. Míg a helyszínen kapható mézbor és forró puncs a testünket, addig a tehetséges komáromi unokatesók fellépése a szívünket melengette.

Korpás Réka és Lakatos Áron közös koncerje az éneklő fenyőfán

Szentestén fél ötkor kerül sor a negyedik adventi gyertya csendes meggyújtására. Addig is érdemes kilátogatni a Klapka térre, és válogatni az árusok portékái közül.

Sőt, akik ezt megteszik, 22-én 15 órától a Rozmaring utcai Alapiskola, 18 órától pedig az eddigi adventi programokon műsorvezetőként közreműködött énekes, Gyurász Ildikó ünnepi műsorát se hagyják ki! Komáromban tehát méltó módon várják a kis Jézus eljövetelét, az ünnepi visszaszámlálás megkezdődött…

Sokadalom az éneklő fenyőfa előtt

Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk

hirdetés
Previous articleJövőre Nyitra megyében is több kétnyelvű közúti táblát helyezhetnek ki
Next articleBodrogi Gyula így tölti idén a karácsonyt