HAZA HÍR-MIX A VELENCEI KALMÁR

A VELENCEI KALMÁR

877
hirdetés

OLVASÓPRÓBA A KOMÁROMI JÓKAI SZÍNHÁZBAN

VELENCEI KALMÁRA velencei kalmár című színmű olvasópróbáját tartották meg a Komáromi Jókai Színházban, melyet Shakespeare 1596- ban, legtermékenyebb darabírói korszakában, a nagy vígjátékok és nagy tragédiák korszakában írt.

A darab a virágzó tengeri kereskedelem központjában, a nyitott, nyüzsgő, karneválos Velencében és Belmont zárt mesevilágában játszódik. Antonio, a velencei kalmár kedveli Bassaniót, aki könnyelműen elherdálta az örökségét, ezért szerencsét akar próbálni Belmontban, ahol a gazdag, szép és erényes Portia kezéért szállna harcba. Ehhez azonban pénzre van szüksége, és kihez forduljon, ha nem Antonióhoz? Sajnálatos módon Antonio minden vagyonát bárkáinak szállítmányaiba fektette. Felkeresik hát a zsidó uzsorást, Shylockot. Bár Antonio korábban már többször kifogásolta az uzsorás lelketlen üzelmeit, amiért Shylock neheztel is rá, most viszont üzletet kell kötniük. Shylock kegyetlen feltételt szab: ha Antonio nem tudja időben törleszteni a kölcsönt, akkor kivághat egy fontnyi húst a testéből…
Shylock szerepében Fabó Tibor lép színpadra. További főbb szereplők: Ollé Erik (m.v.), Bárdos Judit (m.v), valamint Szabó Viktor. A díszletet Kalácska Gábor, a jelmezeket Gadus Erika tervezi, zeneszerző Dinnyés Dániel, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakán végzett fiatal művész. Az előadást Szőcs Artúr, a budapesti Vígszínház közismert színésze rendezi,a bemutató május 2-án lesz.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleTavaszi nagytakarítás Komáromban
Next articleAz Egyetemi Napok hetét megelőzően is megrendezésre kerül néhány program.