HAZA HÍR-MIX Az Egyetemi Napok hetét megelőzően is megrendezésre kerül néhány program.

Az Egyetemi Napok hetét megelőzően is megrendezésre kerül néhány program.

800
hirdetés

egyetemÁprilis 4-én, pénteken egyetemi véradásra kerül sor a komáromi kórházban. Nem szabad elfeledni, hogy aki vért ad, az akár 3 életet is megmenthet.

A pénteki délutánon a főszerep nem az egyetemistáké, hanem az alapiskolásoké lesz. Második ízben kerül megrendezésre a Van eszem hozzá nevű program, amelyet az óvó- és tanító képzős hallgatók készítenek 3.-4. osztályos tanulókkal, ahol is a délután folyamán különböző feladatokat oldanak meg, játékosan tanítanak és tanulnak egyaránt. Ezen a délutánon a gyerekeknek arcfestés, rajz- és tizenegyes rúgó verseny is szerepel majd a programban, amelyen különböző ajándéktárgyakat nyerhetnek majd.

A vasárnapi napon egy ökumenikus beszélgetés került be a programba, amelyen Nagy Péter atyával és Vámos Béla református lelkésszel közösen beszélgethetnek majd a hallgatók.

A X. Komáromi Egyetemi Napokat Kemény Dénesnek, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének előadása nyitja majd meg. Kemény Dénes a magyar vízilabda válogatott szövetségi kapitányaként vált ismerté és elismertté, nem csak Magyarországon, de az egész világon, ugyanis a válogatottal 2000 és 2008 között három olimpiai bajnoki címet nyert, emellett Világ- és Európa-bajnok, Világkupa- és Világliga-győztes. Előadásának témája: „Vízilabda akkor és most”.

Szerdán délután a színházat kedvelő hallgatók örülhetnek, mivel a Tanárképző Karon a 4 érzék színház előadása várja majd őket. A különlegessége a színháznak, hogy itt a látásra nincs szüksége a nézőnek, csak a többi érzékszervére, valamint több színész van jelen az előadás alatt, mint néző. Valójában csak 1-2 fő lehet jelen az előadás alatt, ahol is a színészek a nézőt bevonják a játékba, és amit maga a néző érez, tapasztal, azt az élményt viheti haza.

Részletesebb program, valamint további információk a rendezvényekről a www.egyeteminapok.sk honlapon olvashatóak.

A szervezők szívesen látnak minden érdeklődőt a megrendezésre kerülő programokon!

Duba Attila
SJE HÖK
kommunikációért felelős elnökségi tag

hirdetés
Previous articleA VELENCEI KALMÁR
Next articleÖsszekapcsolták a magyar és a szlovák földgázhálózatot