HAZA DUNATÁJ A tettesnek ezúttal nem volt szerencséje…

A tettesnek ezúttal nem volt szerencséje…

901
hirdetés

Elfogták az idősebb hölgyeket  megtámadó rablót

illusztrációAz utóbbi hetekben sötétedés után már alig mertek az utcára menni az idősebb emberek. Mondhatni heti rendszerességgel történtek támadások, rablások. A kiraboltak csak annyit tudtak elmondani támadójukról, hogy a fiatal férfi földre lökte őket és kézitáskájukat, retiküljüket kiragadta a kezükből, majd elmenekült. A 24 éves férfi soha nem gondolt arra, hogy valaha lebukhat. A múlt hét csütörtökén is úgy tűnt, hogy ismét könnyű prédája lesz.

Előbb tisztes távolságból követte az általa kiszemelt nőt, aki éppen munkahelyéről igyekezett haza. Egyre közelebb került hozzá. Amikor egy sötétebb utcarészhez értek, mellélépett. Egyetlen rántással szerette volna letépni a nő válltáskáját, de áldozata a legnagyobb meglepetésére azonnal védekezni kezdett. A támadó ekkor a korábban már bevált recept szerint, a kabátjánál fogva földre lökte a nőt, aki elesett ugyan, de továbbra is ragaszkodott a táskájához. A férfi zavarba jött, csaknem tíz méteren át vonszolta a megtámadott asszonyt, aki hangosan kiabálva kért segítséget. Nem volt mit tenni, a támadó jobbnak látta, kereket oldani. Áldozata – látva pórul járt rablójának menekülését –, azonnal hívta a rendőrséget és pontos személyleírást adott a támadóról, megmutatva annak menekülési irányát is. A helyszínre érkező rendőrjárőr azonnal a rabló nyomába eredt és pár perccel később már kattant is a bilincs a csuklóján. Az már csak hab a tortán, hogy a megtámadott nő fia rendőr, aki az esetet hallván csak annyit tudott mondani édesanyjának: – Anya, te egy hős vagy!
A rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy a 24 éves rabló alaposan gyanúsítható további erőszakos bűncselekmények elkövetésével is. Nagy valószínűség szerint az ő számlájára írható az október folyamán, a temető mellett történt rablás, illetve a mintegy tíz nappal ezelőtt, az állomás mellett elkövetett támadás is. Ha mindez bebizonyosodik, a férfit háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik.

-johu-

DUNATÁJ HETILAP 48/2013

hirdetés
Previous articleUkrajnai tüntetések – A tüntetők megszállták a kormányzati negyed utcáit
Next articleSzentpéter nemet mondott, Ógyalla rábólintott!