HAZA RÉGIÓ A lélek és fény varázslata Rákász Gergellyel

A lélek és fény varázslata Rákász Gergellyel

1383
hirdetés

rakasz_gergely_portre→ Különleges, érzéki és érzelmes hangversenyprogrammal indul turnéra decemberben a klasszikus zene orgonista-sztárja, Rákász Gergely. Az Illuminations című élmény show speciális koncepcióval, a karácsony jegyében kínál varázslatot a fiatal és felnőtt koncertlátogatóknak. December 19-én, Komáromban.

Angyalszárnyak, gyertyaszigetek – ezekkel a különleges vizuális elemekkel emlékeztet minket a szeretet ünnepének közeledtére, fontosságára és szakralitására Rákász Gergely Illuminations című turnéprogramja, mely december elejétől az ország számos városában lesz megtekinthető. Az orgonaművész – aki ezen a turnéján többek közt Wagner, Händel és Bach legismertebb zeneműveiből állította össze hangversenyprogramját – ugyanakkor igen lényegesnek tartja, hogy ezek a hangversenyek az ünnep valódi lelkét érintsék meg, közhelyek nélkül.

„A speciálisan erre a turnéra tervezett angyalszárnyak mellett gyertyaszigetek díszítik majd a koncerttermeket, ám ezeket a gyertyákat a közönség tagjaival, együtt gyújtjuk majd meg, azokra a szeretteinkre gondolva és emlékezve, akik éppen vagy már nem lehetnek velünk.” – mondja Rákász Gergely, aki számára az Illuminations vidéki fellépései különösen fontosak, mert egyik kitűzött célja, hogy a vidéki városokban is magas színvonalú élőkoncertek szólaljanak meg.

Illuminations kisfilm: https://www.youtube.com/watch?v=6-RlxMKvJ7w

 

Rákász Gergely 15 évesen adta első orgonahangversenyét, majd az iskolaévek alatt folytatta a koncertezést szerte Magyarországon. Már ilyen fiatalon David DiFiore amerikai orgonaművész felfigyelt rá, és meghívta az Egyesült Államokba tanulni és hangversenyezni. A koncertezés mellett 2002-ig a Magyar Rádió Intermezzo című műsorát szerkesztette, hogy széles körben megismertesse és megkedveltesse a klasszikusokat a hallgatókkal.

2004-ben a Templomos Lovagrend sorai közé hívta, és lovaggá ütötte.
Művészeti korszakokat bemutató tematikus hangversenysorozataival – Romantika Light, Barokk Light, Látványkoncert – Mozart & Gershwin, L’Orgue Monumentale – vált igazán ismertté itthon. 2008-ban szülővárosa, Győr, Kulturális nagykövetének választotta.

Több, mint tíz éve látogat el minden nagy és kisvárosba speciális Iskola Programjával, zenés előadásokat tartva minden tanuló korosztálynak.

2010-ben debütált „Egy Koncert Kékben” című látványkoncert koncepciója új műfajt teremtett, pótszékes teltházakkal és ismétlő előadásokkal futott, amelyre a klasszikus zene területén ritkán van példa.

December 19. Csütörtök 18 óra Komárom, Református Templom, Mártírok u.
Jegyelővétel: Tourinform Iroda, Igmándi u. 2. Tel: 34 540590

még több infó  I  www.rakaszgergely.hu

——————————–

kontakt  I  Sipos Judit  I  Presscode

e-mail  I  presscodeinfo@gmail.hu // tel  I  20 940 2847

dunataj.sk

hirdetés
Previous articleKolozsnémán felgyújtották a kocsmát
Next articleLehull a lepel Miley Cyrus piszkos kis titkairól!