HAZA RÉGIÓ A legidősebb dél-komáromit, a 102 éves Vincze Jánosnét köszöntötték

A legidősebb dél-komáromit, a 102 éves Vincze Jánosnét köszöntötték

844
hirdetés

Városunk legidősebb szépkorúját, Vincze Jánosné Erzsi nénit köszöntötte február 28-án délután otthonában születésnapja alkalmából dr. Molnár Attila polgármester, Takács József önkormányzati képviselő és Dr. Kreft-Horváth Loránd egészségügyért felelős alpolgármester.

Városunk díszoklevelének átadása után, unokája, Háromszékiné Vincze Hajnalka tortával kedveskedett Erzsi néninek, aki a gyertyák elfújása után mesélt az életéről. Mindenre tökéletesen emlékszik, egymás után sorolta a dátumokat, neveket, eseményeket, melyek hosszú életútjának meghatározói voltak.

Erzsi néni 1921. február 25-én született Szőnyben. Iskoláit Komáromban végezte, apácák tanították. 13 éves korában Budapestre került, ahol két évig szolgált egy gyógyszerész családnál, majd édesanyja hazahívta Komáromba. Mint mondja, egész életében dolgozott Szőnyben, házaknál és a földeken. 1941-ben ment férjhez, 1942-ben született a lánya, 1944-ben a fia. Férje a világháborúban, a magyarországi harcok során vesztette életét. Gyermekeiket Erzsi néni egyedül nevelte fel és családi házukat is Szőnyben, egyedül építette fel 1956-ban. Három unokája, 5 dédunokája és 5 ükunokája van.
Erzsi néni 1973-ig, nyugdíjba vonulásáig a Lengyárban dolgozott. Hatalmas kertjét egyedül művelte egészen 85 éves koráig, állatokat tartott, varrt, hímzett.

Erzsi néni, bármilyen hihetetlen is, de a mai napig ellátja magát. Mint mondja, a hit egész életében elkísérte. Bár már nem hall jól és néha fáj a válla, jó egészségnek örvend. Ugyan már nem dolgozik aktívan a kertben, a természet továbbra is a mindene. A mindennapokban két unokája van segítségére és legnagyobb örömére. Isten éltesse Erzsi nénit jó egészségben, további boldog éveket kívánva!

komarom.hu
hirdetés
Previous articleNaď: A MiG-ekről a parlamentnek kellene döntenie, részt veszek a vitán
Next articleSzlovákia félmillió COVID-19 elleni vakcinát ajándékozott Kazahsztánnak