HAZA DUNATÁJ A komáromi testületben „fortélyos félelem igazgat”?

A komáromi testületben „fortélyos félelem igazgat”?

909
hirdetés

Amit Basternák Tibor és barátai Komáromban elrontottak, azt a hatáskörében korlátozott jelenlegi polgármester sem hozhatja rendbe!

Deminger János nyílt lapokkal játszott és a komáromi önkormányzat ülésén ismertette az őrsújfalusi Kertek alja utca áldatlan helyzetét. Azóta kiderült, hogy a Bastrnák Tibor polgármestersége alatt olyan nagy hévvel és lelkesedéssel megvalósult ISPA-program keretében került sor a szennyvízvezeték lefektetésére. Közvetlenül az átadás után már panasszal éltek az utca lakói, mivel az esővízelvezetés nem lett megoldva, a korábban aszfaltozott utca képe billegő panel-, illetve a legkisebb eső esetén víztengerré változott. Szerkesztőségünket elsősorban az érdekelte, vajon miért nincs olyan képviselői akarat, amely érdemben vizsgálná az ügyet és sürgetné a megoldást?

A komáromi testületben „fortélyos félelem igazgat”? A magyarázat egyszerű: A képviselő-testület „keménymagjában” ma is ott ülnek azok, akik az évekkel ezelőtt elfogadott és csúfos fiaskóval végződött tranzakciókat jóváhagyták. Nincs mit csodálkozni tehát azon, hogy Andruskó Imre, dr. Hortai Éva, vagy Szabó Béla mérnök mindent elkövet annak érdekében, nehogy valakinek eszébe jusson, hogyan is jött létre a KOMVaK, beruházásai miképp „nyelnek el” eurómilliókat. A Kertek alja utca lakói még nagyon is emlékeznek arra, hogy a szennyvízcsatorna lefektetése közben a munkálatok ellenőrzésére rendszeresen kijárt Molnárová mérnök, aki most a cég megbízott igazgatója. Az elnökség tagja maradt Olláry Viktor, a korábbi elnök, aki szemrebbenés nélkül megvetette a várossal a már régen szétszedett termálfürdői gáztalanítót (amelyet most újból be kell szereznie a városnak), és rendszeresen kiszámláztatta a városi cégnek a saját pincéjének bérlését. Miért várják el a komáromiak az elszámoltatást, amikor annak megakadályozása végett csorbították Komárom polgármesterének hatáskörét, viszont Szabó Béla mérnöknek – mint a KOMVaK felügyelőtanácsa tagjának – jogában áll korábbi döntéseit elsimítani. A komáromi testületben valóban „fortélyos félelem igazgat”.

DUNATÁJ HETILAP 38/2016

hirdetés
Previous articleGútára újabb beruházó érkezik
Next articleA HÍD vízügyi törvényjavaslata padlóra küldheti a szlovákiai mezőgazdászokat!