HAZA SPORT A komáromi kosarasok a liga alapszakaszának negyedik helyén

A komáromi kosarasok a liga alapszakaszának negyedik helyén

431
hirdetés

BC KOMÁRNO – ISKRA SVIT 92:73 (16:20, 26:14, 23:20, 27:19)
Nézőszám: 350

Komárom pontszerzői: Harvey 19, Páleník 16, Nuhu 15 (13 lepattanó), Tate 13, Walker 12, Volárik 11, Gilbreath 6, Danielič 0
Szvit pontszerzői: Sumbry 23, Walton 16 (12 lepattanó), Brown 15, Mozone 12, Turza 7, Harabin és Matúšek 0

A Niké SBL utolsó, 32. fordulója előtt három csapat pályázott a harmadik helyre: a komáromi, a szviti és a nyitrabányai. Amennyiben a komáromiaknak 21 vagy ennél több ponttal sikerül legyőzni Szvit csapatát, a nyitrabányaiak pedig veszítenek, a hazaiak a harmadik helyre kerülhetnek. A hazai „ördögök“ és a „medvék“ közötti összecsapás mindkét fél részére pontínséggel indult, az első pontok a játékidő második percét követően születtek. A kiegyenlített küzdelemben az első negyed után a vendégek szerepeltek jobban, 16:20-ra vezettek. A második játékrészben a komáromiak rákapcsoltak és sikerült megfordítaniuk az állást, így a második félidőben 8 ponttal, 42:34 arányban vezetéshez jutottak. A harmadik negyedben fizikai küzdelem zajlott, egyik csapat sem adta fel. Ezt a negyedet 3 ponttal nyerték a hazaiak, de az utolsó negyedben még minden megtörténhetett. A komáromiaknak sikerült előnyhöz jutniuk, sőt megközelítették az áhított 21 pontnyi különbséget, ám Nyitrabánya csapata hazai pályán kikapott az Intertől, így világossá vált, hogy Komárom csapata az alapszakasz negyedik helyén végez és a play-off három győztes mérkőzésre zajló első fordulójában épp a Nyitrabánya csapatával kerül össze.

A Niké SBL utolsó fordulója után kialakultak a play-off párosításai is:
Léva (1) – Losonc (8)
Privigye (2) – Inter (7)
Szvit (3) – Igló (6)
BC Komárom (4) – Nyitrabánya (5)

A selejtező első mérkőzését az „ördögök“ április 14-én, vasárnap játsszák.

KOMÁROM
Zach Harvey
Örülök, hogy sikerült nyernünk, most azonban elérkezett a play-off ideje. Nem lazíthatunk, már jövő vasárnap fontos mérkőzés vár ránk.

Ivan Djordjevič edző
Mint ahogy a mérkőzés előtt mondtam, minden mérkőzés olyan mind számomra, mind pedig a játékosok, mindannyiunk számára, mint a play-off mérkőzés. Örülök a győzelemnek, úgy vélem, hogy nagyon jó és fizikailag megerőltető mérkőzésen vagyunk túl, s bizonyítottuk, hogy veszélyes ellenfél vagyunk bárki számára. Az első célunkat elértük, ott vagyunk a TOP4-ben, folytatnunk kell tehát és küzdeni. Nagy köszönet illeti a szurkolóinkat, mindig kellő energiát adnak és megfelelő hátszelet biztosítanak nekünk, a támogatásuk igazán nagyon sokat jelent számunkra.

SZVIT
Zach Walton
A mérkőzés nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna, hiszen természetesen nyerni akartunk. Nélkülözünk egyes játékosokat, jó hír viszont, hogy biztosítottuk a harmadik helyünket és egy jobb kiindulási pozíciót az elkövetkezőkhöz.

Lukáš Varga edző
Azzal vágtunk neki a mérkőzésnek, hogy nyerni akarunk, aztán pedig tudatosítottuk, hogy meg kell tartanunk a 21 pontnyi előnyünket (ilyen előnyre volt szüksége Komárom csapatának a harmadik helyhez, kedvező körülmények mellett – a szerk. megj.). Ez a küzdelem ugyanolyan volt számunkra, mint az egész szezon, egyszer fent, egyszer lent voltunk. Minden ellenfél nagyon nehéz, én büszke vagyok a csapatomra, valahányszor földre kerülünk, képesek vagyunk felállni és tovább küzdeni, és jó eredményeket elérni. 32 mérkőzésen vagyunk túl, 9 nagyon jó csapattal és benne vagyunk a TOP3-ban, amivel elégedettek lehetünk.

Mgr. Mikuláš Keszan

Fotó: Konczer András

(N.Zs.)

hirdetés
Previous articleA nemzet bizodalma ha egyszer elenyészett
Next articleÍrónak lenni nézőpont