HAZA HÍR-MIX A Komáromi Kórháznak sürgősen vérre lenne szüksége

A Komáromi Kórháznak sürgősen vérre lenne szüksége

378
hirdetés

A nyári hónapokban általában problémákba ütközik a kellő mennyiségű véradomány biztosítása az ország kórházaiban. A szabadságok időszaka, a nyaralások miatt kevés a véradó, ugyanakkor több baleset történik. Ezekben a kritikus nyári hónapokban az AGEL-csoport Komáromi Kórháza egy újdonsággal, az online időpont-foglalásos rendszer bevezetésével próbálja véradásra ösztönözni az adományozókat.

Az állandó véradók többsége a szabadságát tölti és a forró nyári napok sem hatnak ösztönzőleg a véradásra. A kórház azonban a segítségüket kéri.„A nyári hónapokban gyakoribbak a balesetek, s a kórházakban több műtétet kell végezni. Az onkológiai ellátást ilyenkor is biztosítani kell, s a szervátültetéseket, a tervezett szívműtéteket, mozgásszervi műtéteket és egyéb beavatkozásokat ilyenkor is végzik. Mindezekhez vérkészítményekre van szükség” – hangsúlyozta MUDr. Radi Enikő, a kórház hematológiai és transzfúziós osztályának főorvosa.

Ezért az AGEL Komáromi Kórháza egy újdonságot, időpontfoglalást vezet be. „Ezzel is próbáljuk megkönnyíteni a folyamatot. A véradók pontos időre bejelentkezhetnek, így nem kell várakozniuk. A rendszer nagyon egyszerű, bárki számára gyerekjáték a bejelentkezés” – jegyezte meg a főorvosnő.

Elég regisztrálni a www.darca.agel.sk weboldalon és kiválasztani a legalkalmasabb napot és órát. Ezt követően a véradónak e-mailben visszaigazolják a bejelentkezést. A rendszert az első véradók már kipróbálták és elégedettek vele. A weboldalon további tájékoztatás is olvasható arról, hogy mikor lehet vért adni, s hogyan kell eljárni a véradás előtt és után.

„Ezért kérünk minden 18 és 60 év közötti, 50 kg feletti testsúlyú, véradásra alkalmas személyt, hogy segítse véradományával a betegek gyógyulását” – tette hozzá Radi Enikő.

Az online regisztráción kívül az érdeklődők továbbra is bejelentkezhetnek a 0918 435 408-as telefonszámon. Az AGEL-csoport Komáromi Kórházában minden hétfőn, csütörtökön és pénteken lehet vért adni, illetve szerdánként a mobil véradóhelyeken, a harmonogram szerint lehet részt venni a véradáson.

Agel, (N.Zs.)

hirdetés
Previous articleMegkezdődött a LIDL-Čistinka pihenőpark építése a Holt-Vág közelében
Next articleFelvidéki Bőrmíves Oktató Műhely alakul