HAZA HÍR-MIX A Komáromi Kórházban a mai naptól hatályon kívül helyezték a látogatási tilalmat

A Komáromi Kórházban a mai naptól hatályon kívül helyezték a látogatási tilalmat

637
hirdetés

Az AGEL-csoporthoz tartozó komáromi egészségügyi intézményben hosszú hetek után a mai nappal megszűnt a beteglátogatási tilalom. Március 24-től tehát ismét lehet látogatni az egyes osztályokon gyógyuló hozzátartozókat, meghatározott feltételek mellett.  

A Komáromi Kórház a koronavírus-járvány idején komoly elővigyázatossággal viszonyult a szigorú járványügyi előírások betartásához, a beteglátogatás tilalmához, tekintettel ugyanakkor a betegek és a hozzátartozók jogaira.

„A járvány idején hosszú hónapokon át tilos volt a beteglátogatás, kevés kivételt csak a végső stádiumban levő betegek esetében tettünk, hogy a hozzátartozók elbúcsúzhassanak tőlük“ – mondta el ezzel kapcsolatban Mgr. Miroslav Jaška, a kórház igazgatója.

Március 24-től viszont minden osztályon engedélyezett a látogatás, az újszülöttosztály és természetesen a koronavírusos betegek osztálya kivételével. „A látogatási idő mindenhol naponta 14-től 15 óráig tart. Egy látogató 15 percig tartózkodhat a betegnél, miközben reszpirátort kell viselnie és érkezéskor fertőtlenítenie kell a kezét“ – ismertette a feltételeket Jaška.

Indokolt esetben az illetékes orvos 14 és 14.30 óra között ad felvilágosítást a hozzátartozóknak a beteg állapotáról.

agel, (N.Zs.)

hirdetés
Previous article„Kóstolj bele Komáromba“ a komáromi Jókai palacsinta segítségével!
Next articleA Median felmérése szerint a Smer-SD nyerne a Hlas-SD és a PS előtt