HAZA HÍR-MIX A Komáromi Borkorzó 6. évfolyama

A Komáromi Borkorzó 6. évfolyama

1064
hirdetés

6_borkorzoSzeptember első hétvégéjén már hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Komáromi Borkorzó, a bor, a zene, és a finomságok ünnepe. A programot a 19. Borostyán fesztivál és a 3. Kútfeszt fellépői is gazdagítják, így három színpadon is szórakoztatják majd a látogatókat az előadók.

A Borkorzó a hagyományoknak megfelelően már szeptember 6-án, pénteken délután kezdődik, a 16.00 órai megnyitót követően mindkét színpadon megkezdődnek a programok. A korzón természetesen újra finomabbnál-finomabb borok közül lehet majd kóstolgatni, továbbá különböző lepények, sültek, pékáru, kürtöskalács és sajtkülönlegességek közül lehet majd válogatni.

A részletes program a rendezvény honlapján tekinthető meg:
http://www.komarno.sk/korzo/programok.html

A Borkorzó szombatján délelőtt kerül sor újra a Jókai-bablevesfőző versenyre. A verseny kiírását az motiválta, hogy a város szülöttje, a „nagy mesemondó” mindenhol és mindenben a hazai ízeket kereste, igaz, hogy később megismerkedett a franciás konyhaművészeti praktikákkal is. Műveiben gyakran megörökítette még az ételeket is, majdnem receptszerű leírást adva róluk.

A már visszatérő csapatokon kívül bárki benevezhet az alábbi elérhetőségen:
http://www.komarno.sk/korzo/verseny.html

Idén újdonságként a – még augusztusban megrendezett – Duna Arany Párlata elnevezésű, negyedik alkalommal sorra kerülő nemzetközi verseny kiértékelése is a Korzó részeként kerül sor a látogatók így meg is kóstolhatják a kivételes minőségű pálinkákat.

További részletek a rendezvény honlapján találhatók:
http://www.komarno.sk/korzo/

Borászatok listája:
http://www.komarno.sk/korzo/borok.html

Részletes program:
http://www.komarno.sk/korzo/programok.htm

komarno.sk

hirdetés
Previous articleJustin Timberlake triplázott és nagyszüleinek ajánlotta díját
Next articleFocitornával emlékeztünk Cziborra