HAZA VÁLASZTÁSOK A Híd-platform nem lesz a Szövetség része, ha Gyimesi felkerül a jelöltlistára

A Híd-platform nem lesz a Szövetség része, ha Gyimesi felkerül a jelöltlistára

586
hirdetés

A Híd-platform nem lesz a Szövetség-Aliancia párt része, ha Gyimesi György felkerül a parlamenti választási jelöltlistára. A Szövetségnek legkésőbb május 15-ig le kell zárnia ezt a kérdést. Erről csütörtöki ülésén határozott a Híd-platform legfelső döntéshozó szerve.


„Ezzel kapcsolatban világos állásfoglalást kell elfogadnia az MKP-platformnak. Az egyértelmű nyilatkozat helyett bármilyen más állásfoglalást a bizalmatlanság és a bizonytalanság fenntartásának további jeleként fogunk értelmezni, és tekintettel a rövid határidőkre, eszerint cselekszünk” – áll a Híd-platform nyilatkozatában, amely egyúttal megerősítette márciusi határozatát, hogy az MKP és az Összefogás eddigi tagjaival szemben nincsenek semmilyen fenntartásai, és mindent megtesz azért, hogy a Szövetség minél jobb eredményt érjen el a választáson.
„A szolidaritás jeleként a Híd-platform csütörtökön azt a határozatot hozta, hogy ha az MKP tudatosítja, hogy a pártot nem szétverni, hanem összefogni kell, akkor egyetért a párt elnevezésének módosításával Magyar Szövetség – Maďarská aliancia névre, ahogyan azt az MKP-platform javasolta és az Összefogás platformja is egyetértett vele” – olvasható az állásfoglalásban.
A Híd platformja hozzátette, az MKP-t és az Összefogást tartja legközelebbi politikai partnerének, és ezzel a két tömörüléssel akar közösen indulni a választáson, a Szövetség közös jelöltlistáján.
Az ülésen jóváhagyták a Híd-platform jelöltjeinek listáját is, a Hídnak 45 hely jár a közös listán.

TASR

fotó: facebook

hirdetés
Previous articleHétfőtől nem kötelező a reszpirátor a kórházban és a gyógyszertárban
Next articleKurrikuláris reformmal a nívósabb oktatásért