HAZA KULTÚRA A Helios Fotóklub 46. tagsági kiállításán, egy különösen sikeres év zárásaként

A Helios Fotóklub 46. tagsági kiállításán, egy különösen sikeres év zárásaként

294
hirdetés

Pár hét múlva már fennállásának 65. évfordulóját ünnepelheti a komáromi Helios Fotóklub, amely az idén immár hatodszor végzett első helyen az országos „Petzval-körversenyen“. November 22-én pedig a 2024. március 3-ig látható, 46. tagsági kiállítása nyílt meg a Duna Menti Múzeum Zichy-palotabeli fotógalériájában. A megnyitó ünnepségről a tehetséges klubtagok szakmai pályafutását folyamatosan figyelemmel kísérő portálunk sem hiányozhatott.

Holop Ferenc, a Helios Fotóklub elnöke magyarul nyitotta meg a kiállítást

Holop Ferenc, a Helios Fotóklub elnöke magyarul, a helyettese, Kopják Angelika pedig szlovák nyelven nyitotta meg a tematikailag és az alkalmazott technikák tekintetében is sokrétű csoportos kiállítást.

Kopják Angelika szlovákul mondott megnyitó beszédet

„Az ünneplés küszöbén állva és egy sikeres év végén immár 46. alkalommal nyitjuk meg tagsági kiállításunkat…“ – hangzott el, utalva arra, hogy néhány hét múlva a 65. születésnapját ünnepelheti e fotóklub. Annak alapjait olyan neves komáromi fotográfusok tették le, mint Gráfel Lajos, Ladislav Eliáš, Dosi Sosev, Karol Vlčko, Ján Lutring, Plekner István…, akiknek szívügye volt a fotóklub léte.

A megnyitó résztvevői

„Köszönet nekik, hogy mi most itt lehetünk, tovább folytatva azt a munkát, amit 1959-ben elkezdtek! A komáromi fotóklub mindig is előkelő helyet foglalt el a fotográfusok világában úgy idehaza, mint külföldön. Ezt a jó hírnevet szeretnénk megbecsülni, és tovább vinni a jövőben is. Azt, hogy méltóak vagyunk erre a feladatra, mi sem bizonyítják jobban, mint az elért eredményeink. Így, az év vége felé, talán néhány eredményt és azzal együtt az örömünket is megoszthatjuk önökkel“ – tudtuk meg a beszédekből.

Bujna Zoltán városatya a gyermekeivel jelent meg az ünnepségen

Jó hírnek számít az, hogy a 2023-as év különösen sikeresnek mondható e klub életében, amely az országos „Petzval-körversenyen“ az idén is, immár hatodszor az 1. helyen végzett.

Páran a jelenlevők közül

„Ez igazi csapatmunka, köszönet a fotóklub tagságának is! Az AMFO 23 országos versenyről pedig több 1. díjat és oklevelet sikerült elhoznunk. Több tagunk külföldi versenyen is megállta helyét, arany- és ezüstérmek tulajdonosa. Mindezek mellett pár csoportos szabadtéri és egyéni kiállítás színezi a klub tevékenységét“ – értesülhettünk a továbbiakban a Komárom és a térség régi jó hírnevét is öregbítő sikersorozatról.

A Komáromi Területi Művelődési Központ elismerő oklevelet kapott

Azután a klubvezetés köszönetet mondott a sikeres működéshez szükséges feltételek biztosításáért, így a klubéletük helyszínéért, a Zichy-pontért a városi önkormányzatnak, e folyosógalériáért pedig a Duna Menti Múzeumnak. Nem utolsó sorban pedig a Komáromi Területi Művelődési Központ igazgatójának, Viera Vlčkovának és kollégáinak a hathatós szakmai és szervezési segítségért. Az utóbbi képviseletében Jana Mačicová módszertani referens vette át az intézménynek adományozott elismerő oklevelet.

Süll Kinga és Süll Csillag Virág fellépése

„A fotografálás egy játék, egy komoly játék. Bűvöletében tartja az alkotót, újabb és újabb alkotások elkészítésére ösztönzi. Egy állandó körforgás, melyben nincs ismétlés“ – idézte a Helios Fotóklub jeles, budapesti tiszteletbeli tagjának, Eifert János fotóművésznek a szavait Holop Ferenc.

Sipos Ádám Georgi is szerepelt a zenés műsorban

Hozzátette: „Tagsági kiállításunkat is ennek tudatában készítettük el, és tárjuk önök elé, melyhez kellemes időtöltést kívánunk“. Végül köszönetet mondott a művészeti alapiskola zenés kultúrműsoráért, amelyben Süll Kinga, Süll Csillag Virág és Sipos Ádám Georgi szerepelt. A tárlat megtekintése után a jelenlevők a Zichy-pontban megtartott fogadáson ismerkedhettek — beszélgethettek az alkotókkal.

A Zichy-palota folyosógalériájában

Nagy-Miskó Ildikó, muzsa.sk

hirdetés
Previous articleFelcserélt otthonok, kiállítás a gútai tájházban
Next articleDecemberben négy hazai meccsen szurkolhatunk Komáromnak!