HAZA HÍR-MIX A bajnoki címről az idény utolsó mérkőzése dönt

A bajnoki címről az idény utolsó mérkőzése dönt

505
hirdetés

BC KOMÁRNO – PATRIOTI LEVICE 76:81 (15:17, 16:24, 20:15, 25:25)

Nézőszám: 1300 – minden jegy elkelt

Komáromi pontszerzők: Gatling 24, Volárik 16, Gašič 13, Djordjevič 11, Stuckey 5, Danielič 3, Markovič 2, Gergely 0

Lévai pontszerzők: Abrhám 17, McCallum 15, Kneževič 14, Lapornik 12, van Oostrum 10, Bojanovský 9, Bachan 4, Kotásek és Kovac 0-0.

A feszültséget szinte vágni lehetett a sportcsarnokban, ami a mérkőzés kezdetén a játéktérre is átterjedt. A hazaiak gyorsan 4 ponthoz jutottak, de a lévaiak válasza sem késett. Az első negyedre a pontatlanság és az óvatosság volt jellemző, amire a mérkőzés tétje jelenti a magyarázatot. Ennek is köszönhető az első játékrész „mindössze“ 15:17-es állása. A második negyedben a vendégek indítottak jobban, az „ördögöknek” nem jött be egy hárompontos dobásuk, s ez a lévaiak számára annyit jelentett, hogy félidőben 31:41-es állással hagyhatták el a játékteret. A szünet után sem változott a mérkőzés jellege, a komáromiak több esélyüket elszalasztották, annak ellenére, hogy némileg sikerült lefaragniuk a lévaiak előnyéből. Az utolsó negyed előttre öt pontra csökkentették a hazaiak a különbséget, ami 51:56-os állást jelentett. A negyedik negyed játéka változó volt, előbb Abrhám hármasaival növelte a lévaiak vezetését, s bár Komárom sem maradt adós a válasszal, ez már nem volt elég a mérkőzés állásának megváltoztatására. A 76:81 arányú végeredmény egyben azt is jelenti, hogy a bajnoki címről az utolsó mérkőzés dönt, melyre május 29-én, Léván kerül sor.

KOMÁROM

Samuel Volárik:

Jelen pillanatban nehezen tudnám értékelni a mérkőzést, még az érzelmek hatása alatt állok. Itthon szerettünk volna kedvező fordulatot elérni. De semmi baj, nekivágunk a hetedik mérkőzésnek. A játék állásának megfordítására irányuló kísérleteink a védelem bizonyos hiányosságai miatt meghiúsultak. Ha hazai pályán 81 pontot kapunk, akkor nem nyerhetünk.

Zlatko Jovanovič edző:

A csapaton eluralkodott az idegesség és a stressz. Mentális szempontból nem tudtunk úrrá lenni a helyzeten, nem voltunk képesek elviselni a nyomást, hogy kétszer egymás után esélyesek voltunk a bajnoki cím megszerzésére. A védekezés nem volt rossz, a támadásainkra viszont rányomta a bélyegét az idegesség. Az akcióinkat elkapkodtuk, túlságosan gyorsan akartunk eredményt elérni. A mérkőzés alatt nem sikerült felvennünk a kellő ritmust a támadásoknál. A lévaiak nagyon tapasztaltak és ez megmutatkozott az eredményen.

LÉVA

David Abrhám:

Komáromban végre sikerült megtalálni a módját, hogyan lehetünk sikeresek. Úgy vélem, ez pont jókor jött számunkra, már nem volt vesztenivalónk. Hatalmas energiával léptünk pályára, ahogy az előző, hazai pályán játszott mérkőzésen is. Erre kell alapoznunk a következő találkozó alkalmával is.

Michal Madzin edző:

Extrém mérkőzés, extrém küzdőkedv, nagy akaraterő. Örömmel tölt el, hogy mindez győzelemben kamatozott számunkra.

Mgr. Mikuláš Keszan

fotók: R.T.

(N.Zs.)

hirdetés
Previous articleHárom embert elfogtak, egyet köröznek a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolásáért
Next articleKacaj- és fényhozókra várva: ősbemutató a Komáromi Jókai Színházban