HAZA GAZDASÁG 5000 euróval akar segíteni Nyitra megye a területén levő összes településnek

5000 euróval akar segíteni Nyitra megye a területén levő összes településnek

810
hirdetés

5000 euróval akar segíteni Nyitra megye önkormányzata a területén levő összes településnek – az erről szóló általános érvényű rendeletről július 12-i rendkívüli ülésén szavaz a megyei képviselő-testület.

Kép: illusztráció, Pixabay

Branislav Becík megyeelnök elmondta, az előző évek kormányainak fontossági listáján az utolsó helyeken szerepeltek az önkormányzatok, és a jelenlegi szakértői kormány miniszterelnökének sincsenek anyagi forrásai ahhoz, hogy segítsen rajtuk. Ezért javasol a megye minden egyes településének anyagi segítséget.
Az elképzelés szerint a megye területén levő mind a 354 település 5000 euró támogatást kap még a nyár folyamán, és azt teljesen szabadon használhatja fel. „A támogatásnak köszönhetően gyorsan reagálhatnak az önkormányzatok a különféle váratlan helyzetekre, esetleg elvégezhetik a szükséges javításokat, karbantartási munkákat. Jobb esetben pedig fejlesztésre, a lakosság életminőségének javítására költhetik a pénzt” – magyarázta Becík.
A megye 2024. január 1-től más változásokat is tervez a támogatási politikában, a javaslatot már véleményezésre bocsátotta, emellett a települések további 5000 euró támogatást kapnának.

TASR

hirdetés
Previous articleR. Fico: A jogállamiságról szóló jelentést politikai eszközként használják
Next article445 rendőr szavatolta Zelenszkij ukrán elnök biztonságát Szlovákiában