HAZA RÉGIÓ 100% Amerika Komáromban

100% Amerika Komáromban

1197
hirdetés

NAAF_03Felvonuló autócsodák, vizes póló, kígyó,  földbe döngölő autótaposás, durranásig tartó gumifüstölés, táncoló autók, izzadtsággal teli küzdelem a bikákkal és piros-fehér pöttyös rock and roll. Végsebességbe kapcsolt és 5000-es fordulatszámon pörgött a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál a hétvégén.

Már a kora reggeli óráktól érkeztek a látogatók minden nap a Monostori erődbe, az amerikai autósok mellett szép számú motoros társaság csatlakozott a fesztiválozókhoz. A vendégek a négykerekűek mellett az egymás mellett parkoló Harley-Davidson-okat is megcsodálhatták.

A fesztivál fő látványosságára, a közel 500 autóból álló felvonulásra sokan voltak kíváncsiak. A boltíves kapunNAAF_06 egymás után kigördülő járművekre több ezer érdeklődő szempár szegeződött. Dudaszóval, kerékcsikorgással, szirénázással és csinos lányokkal hívták fel a figyelmet magukra a büszke tulajdonosok.

A méret a lényeg? Az amerikai nagyvasak már méretükben is tekintélyt parancsolóak, minél nagyobb, annál jobb, vallják sokan. De fontos az évjárat, a márka, a státusz, és persze a hang. A legtöbb rajongót azonnal bizsergés keríti hatalmába, amikor egy kályhacső méretű kipufogóból feldübörög a 8 henger, morgós, dörgős duruzsolásuk zene füleiknek.

A délutáni autós programok sorát a gumifüstölő és hangnyomás mérő verseny indította. Csikorogtak a kerekek, saját tengelyük körül pörögtek a járgányok, masszív gumifüstöt eregettek. A driftelés egészen addig zajlott, ameddig szét nem robbant az abroncs, a mutatványokat hangos tapsokkal díjazta a közönség. A leghangosabb autó versenyét 128 decibellel egy tekintélyes méretű Dodge pick-up nyerte. A Low Rider show-n élvezettel pattogtak a táncoló autókat elfoglaló gyerekek.

NAAF_02Majd érkeztek a Big Foot névre keresztelt „szörnyetegek”, hogy a feláldozásra szánt két autót egészen a földig döngöljék. Élvezet volt látni, ahogy a két monstrum először csak finoman taszigálta, kóstolgatta az autókat, majd egyre nagyobb lendülettel hajtottak át rajtuk, törtek, zúzódtak az alkatrészek, kirobbant a szélvédő, egészen a totális megsemmisítésig.

A lemenő nap fényében a bikáké és az őket lovagló ridereké volt a főszerep. Az európai mezőny legjobbjai mérték össze erejüket és ügyességüket, míg 8 másodpercig próbáltak az állat hátán maradni. Csak erre a “rövid” időre van szükség az érvényes menethez, de ezt egy közel egy tonnás bakoló állat hátán talán nem is olyan könnyű kivitelezni. A bajnokság előtti percekben pattanásig feszült idegekkel, teljes koncentrációban készült a rodeós csapat. Professzionális show-t kapott a közönség, a 2015. Európa Bajnoka Téglás Balázs lett.

Ha Amerika, akkor rock and roll, míg péntek este a „király” születésének 80. fordulója alkalmából Elvis Presley NAAF_04slágerek uralták az étert, addig szombaton a Mystery Gang koncertje után jött Nagy Feró és a Beatrice. Hajnalig tartó buliktól volt hangos a Monostori Erőd.

A fesztivál záróakkordjaként vasárnap a különböző kategóriákban első helyezést elért autókat díjazták, majd következett a tombola húzás, gazdára talált egy eredeti amerikai autó, a szerencsés család jövőre már az amerikai autós bejáraton gurulhat be a fesztiválra.

Végre itt volt a nyár, és mindenki az Amerikai Autó Fesztiválra járt, a nemzetközi társaság együtt hódolt közös szenvedélyének, a kulcsszó a „made in USA” volt, új élmények és barátságok születtek. A szervezők már most készülnek a következő nyárra, amikor ismét Komáromban találkozik sok-sok európai nemzet, akik mind a tengerentúli autókért rajonganak, jön a jubileumi, 15. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál!

www.usacar.hu

hirdetés
Previous articleVihar – OKF: számos gépjármű akadt el a hömpölygő vízben
Next articleCocó ismét hozta amit lehet!