HAZA KÜLFÖLD Vihar – OKF: számos gépjármű akadt el a hömpölygő vízben

Vihar – OKF: számos gépjármű akadt el a hömpölygő vízben

1554
hirdetés
Budapest, 2015. augusztus 17. Vízzel elöntött autó Budapesten, a VI. kerületi Dózsa György út - Podmaniczky utca keresztezõdésében a vasúti felüljáró alatt 2015. augusztus 17-én. Egy óra alatt több esõ esett a fõváros belsõ részén, mint az augusztusi havi átlag. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest, 2015. augusztus 17.
Vízzel elöntött autó Budapesten, a VI. kerületi Dózsa György út – Podmaniczky utca keresztezõdésében a vasúti felüljáró alatt 2015. augusztus 17-én. Egy óra alatt több esõ esett a fõváros belsõ részén, mint az augusztusi havi átlag.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az intenzív esőzések után felgyülemlett jelentős mennyiségű csapadék miatt sok helyen akadtak el tömegközlekedési járművek és személygépkocsik az utakon, volt, akit a tűzoltóknak kellett kimenteniük az autójából – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

    Hajdu Márton azt mondta: kedd reggelig országszerte több mint 350 helyszínre riasztották a tűzoltókat. A legtöbb bejelentést a fővárosból és az agglomerációból kapták, de a Balaton déli partján, több Somogy megyei településen is számos kár felszámolásában kell még segítenie a katasztrófavédelemnek.
Az OKF szóvivője szerint főként a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, valamint leszakadt faágak, kidőlt fák okoztak problémát.
Számos megyére keddre is figyelmeztetést adott ki a várható sok eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A kedd reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a nap folyamán több mint 20 milliméternyi csapadék hullhat Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében.
Az ország nagy részén felhőszakadásra is készülni kell. Emiatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére, valamint Budapestre a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.


MTI

hirdetés
Previous articleHová tűnt Habodász István?
Next article100% Amerika Komáromban