HAZA SPORT Vizes vb – Harmadszor aranyérmes Gyurta Dániel 200 méter mellen

Vizes vb – Harmadszor aranyérmes Gyurta Dániel 200 méter mellen

1439
hirdetés

Gyurta DánielCímét megvédve aranyérmet nyert Gyurta Dániel 200 méteres mellúszásban pénteken, a barcelonai vizes világbajnokságon.

A szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka a londoni játékokon elért 2:07.28 perces saját legjobbját – amely akkor világcsúcs volt – megjavítva, 2:07.23 perces világbajnoki, egyben Európa-rekorddal győzött ismét, sorozatban harmadik világbajnoki címét begyűjtve ebben a számban. Mostani sikerét megelőzően a 2009-es római és a 2011-es sanghaji világbajnokságon győzött.
Az Újpest úszója az első százon a mezőnnyel haladt, 50-nél harmadikként, 100-nál pedig csak hetedikként fordult, de a harmadik hossz elején már az élen tempózott, az utolsó 50-en pedig állva hagyta a teljes döntős mezőnyt. Nagy fölénnyel végzett az élen, ezzel a magyar úszósport 22. vb-aranyát gyűjtötte be.
„Széchy Tamás azt mondta, győztes csapaton nem illik változtatni. Ez az én pályafutásomra különösen igaz, és most gondolok az edzőimre, Széles Sándorra, Kovácshegyi Ferencre és Virth Balázsra – mondta Gyurta. – Engem sokszor leírtak, de sokszor tudtunk bizonyítani közösen. A mi munkánk ötödik éve gyümölcsöző. A riói olimpiára gőzerővel készülök.”
A barcelonai úszó vb-n Gyurtáé volt a harmadik magyar érem és a második arany: előzőleg Hosszú Katinka nyert 200 vegyesen és harmadik lett 200 pillangón.

Eredmény (a vb honlapjáról):
férfiak:
200 m mell, világbajnok:
————————
Gyurta Dániel 2:07.23 p
2. Marco Koch (Németország) 2:08.54
3. Matti Mattsson (Finnország) 2:08.95

MTI

hirdetés
Previous articleBerlusconi útlevelét bevonták, miniszterei készek távozni a kormányból
Next articleMusical est