HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Valentin-nap – Fontosabb a szlovákoknak a pénz, mint a szerelem

Valentin-nap – Fontosabb a szlovákoknak a pénz, mint a szerelem

913
hirdetés

A szlovák lakosság nagyobb hányada tartja fontosnak boldogságához a pénzt, mint a szerelmet.

     A Postová Banka elemzése az Eurobarometer felmérésére hivatkozva megállapítja, hogy Szlovákiában csupán a lakosság tíz százaléka tartja boldogsága legfontosabb körülményének a szerelmet, míg a pénzről ennél kicsivel többen, 11 százaléknyian vélekedtek így.
    A felmérés szerint a szlovákok értékrendjében a boldogság legfontosabb körülménye az egészség, ezt a megkérdezettek 53 százaléka mondta. A munka csak a negyedik (a megkérdezettek 8 százalékának volt a legfontosabb, hogy legyen munkája), a hit és a szabadság pedig az ötödik és a hatodik helyen szerepelt a sorrendben.
    A felmérésből kitűnik, hogy Szlovákia az Európai Unió (EU) azon országai közé tartozik, ahol a lakosság legkisebb hányada tartja fontosnak a szerelmet a saját boldogságához.
    A szlovákokkal szemben az EU „legromantikusabb” lakosai Dániában élnek, a felmérésben részt vevő dánok 35 százaléka mondta azt, hogy számára a szerelem a boldogság legfontosabb előfeltétele. Hasonlóan magas arányban állították ugyanezt a svédek (23 százalék) és a hollandok (20 százalék) is, az egész unió lakosságából pedig átlagosan 13 százaléknyian vélekedtek így.

MTI

hirdetés
Previous articleEladja a Slovak Telekom fennmaradó részét a szlovák kormány
Next articleAz MKP EP-listáját Csáky Pál vezeti, második Farkas Iván