HAZA HÍR-MIX Üzenj a polgármesternek! – Elindult a Járókelő szolgáltatás

Üzenj a polgármesternek! – Elindult a Járókelő szolgáltatás

860
hirdetés

Közös erővel a problémák mielőbbi megoldása érdekében! Magyarul is!

logoKomárom város bekapcsolódott az Odkazprestarostu.sk (magyar megnevezése Járókelő) portál által működtetett problémakezelő, panaszmegoldó rendszerbe, amely a polgárok számára lehetővé teszi a különböző rendellenességek bejelentését, nyilvános közzétételét és követni a probléma kezelésének folyamatát. A bejelentés megtehető otthoni vagy hordozható számítógépről az www.odkazprestarostu.sk honlapról, illetve mobil eszközről (okostelefon, táblagép stb.) Android-os, iOS-es vagy Windows Phone-os mobil applikáción keresztül.
A bejelentésnél meg kell adni a probléma megnevezését és rövid leírását, a lehetőségek közül kiválasztani a kategóriát (pl. utak és járdák, illegális építkezések, parkolás, közterületek stb.), megadni az utcát, helyszínt és csatolni egy fényképek, ami igazolja a bejelentés hitelességét.

A rendszer úgy működik, hogy a portál adminisztrátora a beérkezett bejelentést nyilvántartásba veszi és nyilvánosan közzéteszi, majd értesíti az önkormányzatot, a városi hivatal operátorát. A bejelentőt a portál e-mailben értesíti, hogy a panaszát az önkormányzat tudtára adta. Az hivatal operátora ellenőrzi a bejelentést és az illetékes szakemberrel való konzultáció után válaszol a bejelentésre, amennyiben a probléma megoldható, felvázolva a megoldás módját. Amennyiben a város részéről 14 napon belül nem érkezik válasz a felvetésre, a problémát a rendszer megoldatlannak minősíti. A városnak lehetősége van olyan bejelentések esetén, amelyek nem önkormányzati hatáskörbe tartoznak, megjelölni azt a szubjektumot, amely valójában felelős a problémáért és amelynek hatáskörébe tartozik annak megoldása.

Az Odkazprestarostu.sk portál négy státussal jelölheti az adott bejelentést, Küldött, Megoldva, Megoldatlan,odkazprestarostu Besorolásra vár és minden problémát nyilvánosan meg is vitathatnak a polgárok és minősíthetik az önkormányzat válaszát, sőt további, aktuális helyzetjelentést is csatolhatnak a problémával kapcsolatban. Az aktualizációk küldése a honlapon keresztül és mobil applikáción keresztül is lehetséges.

A tapasztalatok alapján a polgárok javarészt az utak és járdák állapotával, útjelző táblákkal és szemeteléssel, környezetszennyezéssel kapcsolatban tesznek bejelentéseket. Az aktuális problémák bejelentésén és azok megoldásának figyelésén túl a portál segít a polgároknak eligazodni az önkormányzat és egyéb szervek hatáskörei terén is. A lakosok figyelemmel kísérhetik az bejelentő és az önkormányzat közti kommunikációt, valamint az egyéb, a problémamegoldásba bekapcsolódó szubjektumok között.

Komárom város lakosai 2016. március 1-jétől használhatják az  Odkazprestarostu.sk portált.
A városi hivatal erőfeszítésének és az üzemeltető, az SGI Intézet (
www.governance.sk) és a projekt koordinátora, Jakub Kmeť jóindulatának köszönhetően Komárom városa az első, amelyben ez a szolgáltatás MAGYAR NYELVEN is elérhetővé válik!

A portál 6 éves fennállása alatt mintegy 10 ezer felvetést sikerült megoldani Szlovákia több, mint 100 városában és településén.

Kérjük használják a portál a számítógépükön, vagy töltsék le a mobil alkalmazást és éljenek a transzparens, nyilvános problémamegoldás lehetőségével! Tegyük közösen jobbá, szebbé városunkat!

komarno.sk

hirdetés
Previous articleIllegális bevándorlás – Szlovákia húsz rendőrt küldött segítségül Görögországba
Next articleAz MKP feljelentést tett a párt nevével való visszaélés miatt