HAZA HÍR-MIX Ünnepségek március idusán

Ünnepségek március idusán

754
hirdetés

marciusAz 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről a Komáromi járás több városában és településén megemlékezéseket tartanak. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül néhányra közülük ezúton hívjuk fel a figyelmet.

Komáromban a Jókai-szobornál 16.00 órakor kezdődik a megemlékezés. Ünnepi térzenét adnak az oroszlányi Bakfark Bálint Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fúvósai az Oroszlányi Városi Énekkar közreműködésével, majd Petheő Attila a Csemadok Komáromi Területi Választmányának elnöke nyitja meg a megemlékezést. Az ünnepi szónok Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke (Budapest) lesz. A koszorúzás alatt közreműködnek a dunaradványi Búzavirág Hagyományőrző Népdalkör és Sándor Lajos. Ezt követően kerül sor a Klapka-szobor megkoszorúzására.

Gútán március 15-én, szombaton 16 órától a Szent Rozália parkban tartanak ünnepi koszorúzást, ahol Horváth Árpád polgármester és Koczkás Beáta, az MKP városi szervezetének elnöke mond beszédet. A vmk nagytermében 17 órakor a gútai alapiskolák adnak kultúrműsort a szabadságharc tiszteletére.

Ekelen a Csemadok és az MKP szervezésésben március 15-én, szombaton 15 órakor az 1848/49-as emlékműnél Fehér István mond ünnepi beszédet, majd a kultúrházban folytatódik a műsor.

Ógyallán a Csemadok szervezésésben március 16-án, vasárnap 15 órától kezdődik az ünnepi megemlékezés a Szent László-plébániatemplom melletti Jókai-szobornál

Izsán március 16-án, vasárnap 14 órától a Milleniumi emlékműnél emlékeznek a forradalomra. Köszöntőt mond Domin István polgármester. 15 órakor az ünnepség a Kelemantia Római Kori és Néprajzi Múzeumban folytatódik, ahol Nagy Csaba, az oroszlányi Rákóczi Szövetség elnöke nyitja meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc jeles személyeiről és eseményeiről szóló kiállítást.

Perbetén március 16-án, vasárnap 15 órától kezdődik az ünnepi megemlékezés a kultúrház melletti kopjafánál, majd az ünnepi műsor a kultúrházban folytatódik

Martoson március 16-án, vasárnap 10 órakor a református templomban kezdődik a megemlékezés, majd a Milleniumi emlékműnél Petheő Attila a Csemadok járási elnöke mond ünnepi beszédet.

Vágfüzesen március 16-án, vasárnap 11 órakor a templomban kezdődik a megemlékezés, majd a kopjafánál a Csemadok elnöke mond ünnepi beszédet.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleSzékely szabadság napja – Eloszlott a tömeg Marosvásárhely főteréről
Next article55 kilóra fogyott Schumacher