HAZA RÉGIÓ Új mentőgépkocsit kapott Dél-Komárom

Új mentőgépkocsit kapott Dél-Komárom

842
hirdetés

5Néhány héttel ezelőtt jelentette be a városvezetés, hogy új típusú gépjárműveket kap a mentőállomás. Az első autó már meg is érkezett. A gépjármű május 27-én reggel állt szolgálatba.

– Ez az autó egy úgynevezett B típusú mentő, amin egy gépkocsivezető és egy mentőápoló dolgozik. A C típusú gépjármű beszerzése pedig most van épp folyamatban – nyilatkozta dr. Kaszás Zsolt a mentőállomás vezetője. Az új generációs mentőgépkocsiban minden olyan felszerelés megtalálható, amely segíti a személyzet munkáját és a betegek számára is nagyobb biztonságot és kényelmet nyújt.

– Minden alapfelszereléssel ellátták, ami a betegek gyors ellátásához szükséges. Mások mellett például végtagtörésekhez is ki lehet vele vonulni, és, ha további ellátás szükséges, akkor elszállítja a betegeket a megfelelő intézmények valamelyikébe – magyarázta a mentőállomás vezetője.

A város és a mentőállomás kapcsolata kimagaslóan jó. A modern mentőgépkocsi beszerzésében az önkormányzat is segédkezett.

– Az évek során kiépített együttműködést a jövőben is folytatni szeretnénk, akár az eszközbeszerzés területén, akár közös egészségügyi programok szervezésében. Nagyon örülök, hogy városunk egy ilyen korszerű mentővel gazdagodott, mindazonáltal azt kívánom a komáromiaknak, hogy minél kevesebb alkalommal találkozzanak majd vele – mondta dr. Molnár Attila polgármester.

A mentőállomáson jelenleg három gépjármű teljesít szolgálatot: egy 24 órás esetkocsi, egy 24 órás és egy nappalos mentőgépkocsi, ami hétfőtől vasárnapig reggel 7 és 19 óra között dolgozik.

 

komarom.hu

 

hirdetés
Previous articleHollywood is kalapot emelt Mundruczóék előtt
Next articleA Jókai Mór alapiskola diákjai állítanak ki a komáromi Limes Galériában