HAZA RÉGIÓ Tatai Minimarathon 2014. augusztus 2.

Tatai Minimarathon 2014. augusztus 2.

771
hirdetés

P1530380A Minimarathon nemzetközi futóversenyt az idén augusztus 2-án szombaton rendezik városunkban. Részletek és nevezési lap a mellékletben. 

Harmincegyedik alkalommal rendezik meg augusztus 2-án 16 órától az ország egyik legnépszerűbb utcai futóversenyét, a Vértes Volán Tatai Minimarathont. A Magyary Zoltán Művelődési Központ elől rajtoló mezőnyre 14 kilométeres táv vár, amelyet a város legszebb pontjain áthaladva kell teljesíteni.

 Schäfferné Czirok Vera, a polgármesteri hivatal ifjúsági- és sportreferense köszöntőjében elmondta, hogy az esemény névadó főszponzora, az Vértes Volán Zrt. ezúttal egyben Tata egészségmegőrző, egészséges életmódra nevelő programját is támogatja. Michl József polgármester hangsúlyozta, hogy hosszú évek óta nagy összefogással rendezik meg Tatán az utcai futóversenyt. Kiemelte a Lentulay Máriának (ő eddig valamennyi minimarthonon szervező volt) vezette Felnőtt Utazók Klubját, a Vértes Volán SE és Horváth Zoltán, a KEM SZÖSZ Szabadidősport Szövetsége elnökének szervezői tevékenységét. Ők több mint százan segítik most is a rendezvény sikerét.

– Ezen a népszerű rendezvényen nemcsak itthonról, de mint tavaly, most is mintegy tíz-tizenkét környező országból várunk futókat a viadalra. Ez a rendezvény Tata város szerves része, és nagy öröm, hogy már 31. „születésnapját” ünnepli. Arra kérünk mindenkit, hogy alaposan készüljön fel a versenyre, hiszen eddig szinte minden alkalommal, jóval harminc Celsius fok feletti hőmérséklettel és a magas páratartalommal is meg kellett küzdeniük az atlétáknak. El kell még mondanom, hogy idén jobb körülmények várják a résztevőket, hiszen a verseny nyomvonalán, több helyen megújult az útburkolat, kényelmesebb, veszélytelenebb terepen lehet kocogni – mondta a polgármester, aki a hagyományok szerint pisztolylövéssel indítja majd útjára a mezőnyt. Az ünnepélyes eredményhirdetés a vár előtti színpadon lesz. Horváthy Lóránt alpolgármester, aki a KEM SZÖSZ elnöke is egyben, elmondta, hogy a megyei sportszövetség mindig támogatja az ilyen kiemelkedő eseményeket. Ő is méltányolta Horváth Zoltán munkáját, aki évtizedeken át volt az esemény főszervezője. A KEMSZÖSZ a díjakon kívül egy kerékpárt is felajánlott a szokásos tombolára. Azt is kiemelte az alpolgármester, hogy Schäfferné Czirok Vera méltó folytatója a minden alkalommal nagy dicsérett kiérdemlő minimarathon rendezésének. Amit még tudni kell: előnevezésre július 25- én éjfélig van lehetőség, annak részleteiről a www.tata.hu weblapon kaphatunk információt. Előnevezés esetén nem kell elutalni a nevezési díjat, azt a helyszínen kell rendezni. Helyszíni nevezés: augusztus 1. (péntek) 15-19 óráig, augusztus 2-án 10-15 óráig. Szombaton a nevezés az adatok gyorsabb feldolgozása miatt legkésőbb három órakor lezárul. Mintegy 8-900 versenyzőt várnak a szervezők a minimarathonra. A szervezők számítanak a hölgyek mezőnyében örökös bajnok győri Földingné Nagy Judit indulására. A népszerű atléta már nyolc alkalommal diadalmaskodott a népszerű viadalon. A tatai dr. Répássy György, aki egykoron kiváló futballbíró volt, egyedüliként mind a harminc minimarathonon szintidőn belül teljesítette a távokat. Három éve még hat örökös futó volt, ma már ő az egyedüli. Idén is ott lesz a rajnál.

tata.hu

Csatolmány Méret
minmarnevlap (1).doc 30.5 KB
MINIMARATHON KIÍRÁS.pdf 2.55 MB
hirdetés
Previous articleLeállt a hajóforgalom a bősi vízerőműnél
Next articleCitroën C3 Picasso VTi 95 LPG Best Collection: Egy kis számmisztika