HAZA RÉGIÓ Tanévnyitó a Selye János Gimnáziumban

Tanévnyitó a Selye János Gimnáziumban

1090
hirdetés

IMG_1781Az elhangzott európai uniós és a szlovák himnusz után a magyarság nemzeti imáját, Kölcsey Ferenc Himnuszát szavalta el gimnáziumunk volt diákja, Ölvecky András, aki szabadfoglalkozású előadóművészként iskolánk színjátszó csoportjának, a Gimisznek rendezőasszisztense és zenei vezetője. Az ünnepélyes tanévnyitó első perceiben az újonnan érkezett diákokhoz szóltunk. Ebben a tanévben is öt új osztálynyi tanuló kezdi meg nálunk gimnáziumi tanulmányait. Köszöntöttük 123 új elsősünket és 21 kis primósunkat a Selye János Gimnáziumban.
A 2013/14-es tanév ünnepélyes megnyitóján sok tisztelettel és szeretettel fogadtuk vendégeinket:
Dr. Bastrnák Tibor urat, régiónk parlamenti képviselőjét, Fehér Csaba urat, Nyitra megye képviselőjét. Az iskolánk mellett működő Király Püspök Alapítvány kuratóriumának elnökét, Dr. Ipóth Barnabást, iskolánk nyugalmazott igazgatóját és a Szülői Munkaközösség elnökét, Patus Sándor mérnök urat. Vendégeink közül Dr. Bastrnák Tibor képviselő úr köszöntötte a diáksereget, külön kiemelten szólt a negyedikes tanulókhoz. Ezt követte Andruskó Imre igazgató úr tanévnyitó beszéde. Miután köszöntötte az elsősöket és prímósainkat, köszönetet mondott a szülőknek, hogy bizalmat szavaztak gimnáziumunk tanári karának, és gyermekük szellemi-lelki, tudásbeli fejlődését intézményünkre bízták. Az előttünk álló esemény tükrében hangsúlyozta, hogy az idei tanév ismét mozgalmas lesz: számos csalódás, nehézség, kemény munka, de ugyanakkor rengeteg öröm, siker, élmény vár a diákokra, a tanárokra és a szülőkre. Minden tanulónak és pedagógusnak kitűnő egészséget, lelkes, gyümölcsöző munkát kívánt. Majd bemutatta az osztályfőnököket, tanárokat. Ezután Kanozsay Katalin tanárnő, aki az elmúlt tanév végén elbúcsúzott az iskolánktól, nagyon kellemes kötelezettségének tett eleget. Több éven keresztül diákjaival Szlovákia legsikeresebb eTwinning-projektjeit készítette el, többször az országos verseny első helyezettjei voltak. Most, a tanévnyitón a tavalyi országos 1. helyezésért járó táblagépeket adta át győztes csapatának.
A több mint 500 diák közt biztosan akadtak páran, akik nehéz szívvel, vonakodva, keserű szájízzel érkeztek a tanévnyitóra. Nekik szerettük volna megédesíteni a délelőttöt. Három nagyon finom torta kereste gazdáját. Minden családban a legkisebb kapja a legjobb falatokat – ezért gondos, szerető családként az egyik tortát önként felajánlottuk primósainknak. Mivel az életben mindenhez egy kis szerencse is szükségeltetik, a másik két tortát kisorsoltuk. Ünnepélyes tanévnyitónkat a Szózattal zártuk. Ezt követte az első osztályfőnöki óra, kedden pedig megkezdődött a 2013/14-es tanévben az órarend szerinti tanítás. 2013. szeptember 2-án a keresztény magyarság történelmének 1018-dik tanévnyitójára került sor. 996-ban bencés szerzetesek maroknyi csoportja ült be az iskolapadokba – az ő elkötelezettségük, szorgalmuk, tudásvágyuk, a világot szebbé, jobbá, nemesebbé formálásuknak igénye vezérelje a mi diákjainkat is a következő 10 hónapban.

Spátay Adriana
a Selye János Gimnázium tanárnője

dunataj.sk

hirdetés
Previous articleSzüreti falunap Szőnyben
Next articleSörömZene Fesztivál és Magyar Dal Napja idén először Tatán