HAZA HÍR-MIX Tájékoztatás a Gúta területén szervezett adománygyűjtésről

Tájékoztatás a Gúta területén szervezett adománygyűjtésről

867
hirdetés
Tisztelt gútai polgárok!
 
Egy rövid összefoglalót készítettem az elmúlt hét segélynyújtási tevékenységéről!
 
 
Eddig összesen 5 szállítmány ért célba Nagydobronyba. Fuvaronként 2 – 2,5 tonna áru. Ennek javarésze lakosaink, vállalkozóink adománya. Gúta Városa élelmiszert, áramfejlesztőt, valamint két fuvart biztosított. A mai napon, pénteken, indul a hatodik fuvar. Liszt és tartós élelmiszer kerül a szállítmányba. Mivel gyermekek is gyűjtöttek, került a csomagokba édesség is. Gondolom, megörvendeztetik vele a kis nélkülözőket. Jövő hét hétfőn vagy kedden tervezzük a következő élelmiszerszállítmányt. Tervben van egy hűtőkocsis szállítás is, ami friss marhahúst tartalmazna. Ennek felét fizetné a város.
 
Az adományok közt a tartós élelmiszeren, ruhákon, tisztálkodási eszközökön kívül volt áramfejlesztő, hosszabbítók, villanylámpák, babakocsik, bőröndök, némi kötszer, pelenkák. Érkezett eddig 1500 kg liszt, a napokban várunk nagy teljesítményű áramfejlesztőket. Természetesen rendelkezünk az adományozók névsorával.
 
Nagydobronyban a napokban alakítottak ki egy központi kifőzdét. Ennek a feltöltése történik most élelmiszer nyersanyagokkal. Sajnos már most is akadozik az áramellátás, várhatóan áram nélkül maradhatnak napokra, hetekre (ezért van szükség az áramfejlesztőkre). Naponta 300 – 350 menekült étkeztetését kell biztosítaniuk.
 
Napi kapcsolatban állunk a járási civilvédelmi szervekkel, az állami rendőrséggel, valamint a járási vöröskereszttel – a mai napig járásunkban nincs a falvakat vagy városokat érintő különleges helyzetre vonatkozó rendelkezés. Természetesen figyelemmel követjük a válsághelyzetre vonatkozó rendelkezéseket. Ha kell, napra készen tájékoztatjuk városunk lakosait.
 
Tisztelettel: Horváth Árpád polgármester
Gúta, 2022.márciu 11.
 
Városunkban továbbra is folyik az adománygyűjtés. Adományaikat 2022. március 12-től új nyitvatartás szerint:
– hétfőn 13:00-tól 16:00-ig,
– szerdán 13:00-tól 17:00-ig
– pénteken 13:00-tól 16:00-ig
várják munkatársaink Gútán a Szövetkezet termében .
Az adományokat rendszeresen, célzottan juttatjuk el a kárpátaljai Nagydobrony településre. Nagydobronyban a napokban alakítottak ki egy központi kifőzdét. Ennek a feltöltése történik most élelmiszer nyersanyagokkal, ezért szívesen fogadnának a tartós élelmiszerek mellett zöldséget, gyümölcsöt is
A rászorulók nevében köszönjük a segítséget, a támogatást!
 
GÚTA VÁROS

 

hirdetés
Previous articleAz 54. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny szlovákiai, felvidéki fordulója a Selye János Gimnázium szervezésében
Next articleÚjabb híd épül Magyarország és Szlovákia között