HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Szombaton startol a 15. Nemzeti Vágta

Szombaton startol a 15. Nemzeti Vágta

464
hirdetés

Csütörtökön zajlott le a Nemzetközi Futam sorsolása Bábolnán

Október első hétvégéjén újra a lovak dübörgésétől lesz hangos a budapesti Hősök Tere. Az évtizedes hagyománnyal rendelkező megmérettetés döntőjét a térről élőben közvetíti majd a Duna október 2-án 14:45-től.

A Nemzeti Vágta immár 15 éve Közép-Európa egyik legnagyobb lovas ünnepe: izgalmas verseny, valamint kulturális, gasztronómiai és hagyományőrző fesztivál is egyben. Mindezt erősíti a Nemzetközi Futam is, amelynek csütörtöki sorsolása hagyományosan a Bábolna Nemzeti Ménesbirtokon zajlott. A 2022-es Nemzetközi Futamban résztvevő országok a következők: Magyarország, Ausztria, Mongólia, Szlovénia, Suriname, Törökország, Nagy-Britannia, Olaszország, Hong-Kong (Kína), Mexikó, USA, és Szerbia. A sorsolás során kiderült az előfutamok sorrendje, valamint, hogy melyik nagyszerű Shagya-arab fajtájú lóval indulhatnak a futam résztvevői a versenyen, amelyeket a Ménesbirtok bocsát rendelkezésükre.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A hétvége folyamán persze nem csak a Nemzetközi Futamra kerül sor – idén jeles évfordulót ünnepel az esemény, ezért a 15-ös szám köré szerveződnek majd a Vágta programjai. A nézők végigizgulhatják a többi mellett a Kishuszár Vágta, a Fogatvágta, a Jótékonysági Sztárfutam és természetesen a Nemzeti Vágta futamait is. Szombat-vasárnap olyan showelemekkel tűzdelt számokat láthat még a közönség, mint a szimultán díjugratás vagy a népszerű kocsitolás. Ezen kívül hagyományos történelmi lovas felvonulással, 1848-as csatajelenetekkel és a Győri Ördöglovasok különleges jubileumi bemutatójával is készülnek a szervezők sok más érdekes program mellett.

A Nemzeti Vágta elmúlt éveinek eredményei azt igazolják, hogy a történelmi hangulatú lovas esemény beépült a köztudatba, széleskörű népszerűségnek örvend. Beváltotta célkitűzéseit és a hagyományőrzés különleges, szórakoztató, nemzeti egységet teremtő eszköze lett.

A jubileumi Nemzeti Vágta döntő futamait a rendezvény zárónapján, október 2-án, vasárnap rendezik meg, és élőben közvetíti a Duna 14.45-től. Az esemény házigazdája Rátonyi Kriszta és Forró Bence, a Duna két műsorvezetője.

DUNAMSZ.HU

hirdetés
Previous articleUkrajnai háború – Századvég: az Egyesült Államok és Kína nyer, mindenki más veszít a brüsszeli szankciókkal
Next articleHeger: Életeket követelt az értelmetlen baleset, köztük fiatalokét is