HAZA RÉGIÓ Szent György Napi Lovas Ünnep harmadszor – Minilovas-fogat a nyeremény

Szent György Napi Lovas Ünnep harmadszor – Minilovas-fogat a nyeremény

852
hirdetés

P1290637_0.previewHarmadik alkalommal rendezi meg a  Tatai és Térségbeli Lovasélet-fejlesztő Szövetség Közhasznú Egyesület a Szent György napi lovas ünnepet, mely ezúttal április 26-27-28-án lesz. Az egyesület programjai minden korosztály körében gyorsan népszerűvé váltak, s idén számos újdonsággal is várják az érdeklődőket, melyekről Múth János, elnökhelyettes adott tájékoztatást:

 

– 2013-ban új elem a nálunk is egyre nagyobb tért hódító western lovaglás és rodeó, aminek gyökerei az újkori Magyarországon is megtalálhatóak. További izgalmas programnak ígérkezik a bika-rodeó, természetesen élő bikával. Lesz „magyar termék” védjegyes áruk vására, és a lovardához vezető sétány gyermekbarát játszótérré alakul át, valamint őshonos és különleges kisállatvásár és állatsimogató várja a legkisebbeket – mondta Múth János.

 

Nem maradhat el természetesen a kézműves kirakodóvásár, a házias ételek és italok, a borkóstolási lehetőség. A fesztivál már pénteken délben megnyílik, a hivatalos megnyitó 16 órakor lesz, ezt könnyűzenei koncertek követik. Szombaton délben kezdődik a minilovas fogathajtás gyerekeknek, majd jönnek a járási falvak hagyományőrző bemutatói. Este 8 órakor a tatai Relics zenekar koncertjét hallgathatják meg a vendégek. Vasárnap, április 28-án a Kálvária-dombtól indul a lovas felvonulás, majd 11 órakor a Szent Kereszt Plébániatemplom előtt a történelmi egyházak képviselői megáldják a korhű ruhákban öltözött lovasokat és lovaikat. Múth János elmondta, hogy a rendezvényre a belépés díjtalan, kizárólag a bika-rodeó megtekintéséért kell fizetni. 500 forintos tombolajegy vásárlásával a rendezvény támogatható, a sorsolás vasárnap, április 28-án 18 órakor lesz.

– Fődíj egy felszerszámozott minilovas-fogat egymillió forint értékben szövetségünk felajánlásában – emelte ki Múth János.

A Szent György napjára tervezett rendezvénnyel az egyesület a lovas világi és egyházi hagyományok újjáélesztését, a természeti értékek iránti tiszteletet és azok védelmét igyekszik elősegíteni.

A teljes program a mellékletben olvasható.

 

 

 tata.hu

 

Csatolmány Méret
_SzGyN_program_130409.doc 591 KB
hirdetés
Previous articleRECEPTEK: Tejben pácolt hús és máj roston
Next articleAz amerikai védelmi miniszter figyelmeztette Észak-Koreát