HAZA HÍR-MIX Szavazzon a művészre, szavazzon az emberre!

Szavazzon a művészre, szavazzon az emberre!

1110
hirdetés

Kapcsolódjunk be mi, felvidékiek is a Kaszás Attila-díj szavazásába, és döntsünk az idei év legkiemelkedőbb színészi és emberi teljesítményéről.
A szavazás első két fordulója már korábban lezárult. Első körben a magyar nyelvű színházak saját társulatuk egy-egy tagját jelölték a díjra, majd a nevezettek a második szakaszban önmaguk közül, választották ki a továbbjutó színészeket. Azonban a végső döntést a díjazott személyéről már a közönség hozhatja meg. Az idei jelöltek között van: Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház színésze (bővebben itt>>>), Nyári Oszkár, a kaposvári Csíky Gergely Színház színésze (bővebben itt>>>) Vass György, az Új Színház színésze (bővebben itt>>>). (Ha kíváncsi a jelöltek bemutatkozó filmjeire, kattintson ide>>>.)

Szavazatainkat telefonon, sms-ben, vagy online (itt>>>) tudjuk elküldeni május 31-ig.

A Kaszás Attila-díjat 2008 óta olyan színművészeknek adományozzák, akik kiemelkedő művészi teljesítményükkel, társulat- és közösségépítő munkájukkal méltók Kaszás Attila szellemi örökségéhez. A díjat Pokorni Zoltán Budapest XII. kerületének polgármestere és a Mozaik Művészegyesület elnökeként Szűcs Gábor alapította. Az eddigi díjazottak között szerepel többek között Szarvas József, Nemes Levente és Mucsi Zoltán.
Idén, ahogyan arról már beszámoltunk a korábbiakban is, a díjátadást megelőző időszakban egy a Kaszás Attila személyét és munkásságát bemutató kiállítás is nyílt a MOM Kulturális Központba, melynek jelmondata – hasonlóan a díjátadó ünnepséghez – a következő: embernek lenni nem szerep.
A díjátó ünnepségre június 6-án a Pécsi Országos Színházi találkozón kerül sor.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous article8000 méteres magasságban eltűntek a magyar hegymászók, egyelőre nem keresik őket
Next articleXXX. Minimarathon – Fussunk együtt Tata legszebb részein! Már előnevezéssel is!