HAZA RÉGIÓ SJG: Koszorúcska – à la B,D

SJG: Koszorúcska – à la B,D

1368
hirdetés

Koszorúcska a'LA 3_DA Selye János gimnáziumban a harmadikosok számára már hagyománnyá vált a minden évben megrendezésre kerülő Koszorúcska, tánciskolai bemutató. A táncbemutató két osztály közös rendezvénye, mivel úgy könnyebb kialakítani a párokat, új ismeretségeket kötünk, vagy megújítunk egy barátságot.

A tánciskolában Kartai Adél vezetésével elsajátítottuk a társastánc alapjait. A felkészülést már novemberben elkezdtük, s szorgosan gyakoroltunk a márciusi bemutatóra. A többség számára a legtöbb tánc nem volt ismeretlen. A próbák során megmutatkoztak az erősségeink és a gyengeségeink is, de mindezek ellenére remekül szórakoztunk. Élveztük a közös táncot és az időt, amit együtt tölthettünk.

Hétről hétre egyre jobban vártuk a próbákat, a lányok izgatottan libbentek szoknyájukban a terembe, s csikorgatták a fiúk a lakkcipőiket a parketten.

Tíz hét elteltével felkészülve álltunk a terem előtt. Ám nemcsak a táncra fordítottunk sok figyelmet. Meghívtuk a tanárainkat erre a napra, hadd lássák, hogy nemcsak az iskolapadban ülve tudunk remekelni. Energiát nem sajnálva készültünk a nagy napra, hiszen elsősorban a szüleinket szerettük volna elkápráztatni tudásunkkal, és mosolyt csalni az arcukra, örömkönnyeket a szemükbe.

Végül elérkezett a Koszorúcska napja, és mi mindent beleadva, izgatottan léptünk a parkettre. A táncbemutató végén szüleink csillogó, büszkeséggel teli arca ragyogott ránk. A meghitt pillanatot azzal tetőztük, hogy felkértük édesanyánkat, édesapánkat egy táncra.

Azt hiszem, mindnyájunk nevében mondhatom, hogy csodásan éreztük magunkat. A megszerzett tánctudást pedig a közelgő szalagavatón hasznosíthatjuk majd.

Köszönet tánctanárnőnknek, Kartai Adélnak,a tíz hét munkájáért, osztályfőnökünknek, Dr.Farkas Adrianna tanárnőnek, s nem utolsósorban minden kedves szülőnek, aki ennek az emlékezetes napnak a szervezésében, létrejöttében segített!

Sándor Karina III.D

 

dunataj.sk

hirdetés
Previous articleVolvo XC90 D5 AWD Inscription: Győzelmet érdemelt volna…
Next articleRÚZSA MAGDI, EDDA MŰVEK, MAJKA ÉS CURTIS A NASZVADI TŰZVIRÁGON!