HAZA HÍR-MIX Római matiné Komáromban

Római matiné Komáromban

868
hirdetés

fullHATÁRTALAN ANTIKVITÁS RÓMAI MATINÉ KOMÁROM – RÉVKOMÁROM családi nap iskoláskorú gyermekek is szüleik részére a Duna két oldalán.

2013. június 29. 10.00-16:00 Római korhoz kötődő egész napos családi program: római legionárius katonai bemutatók, interaktív színi előadások, ókori foci-mérkőzés és játék, kézműves-foglalkozások (falfestés, mozaikkészítés, legionárius felszerelések), gasztronómiai bemutató, „Műtárgysimogató”, ókori táblás- és ügyességi játékok, tárlatvezetés és családi felfedező füzet a kiállításokhoz. Az összes helyszínre kiterjedő, izgalmas nyomozós játék ráadásként!

ÚJDONSÁG! NYOMOZÓS JÁTÉK ÉS ÓKORI FOCI BEMUTATÓ!

Nyomozós játék: egy rejtélyes bűnügy vár felderítésre, amelyhez a nyomokat a Duna Menti Múzeumban, a VI. bástya – Római kőtárban, a Komáromi Klapka György Múzeumban, valamint az Igmándi erőd kőtárában lehet fellelni. Nyomozati jegyzőkönyv a négy állomás bármelyikén kérhető, és tetszőleges sorrendben lehet haladni köztük. Aki mind a négy helyszínen összegyűjti a szükséges információkat és jó következtetéseket von le, meg tudja válaszolni a bűnüggyel kapcsolatos kérdéseket.

A 10 legpontosabb választ adó jutalma családi belépő a Szépművészeti Múzeum állandó kiállításaira. A válaszokat 2013. június 29. éjfélig e-mailben kérjük beküldeni az eos@szepmuveszeti.hu e-mail címre. Eredményhirdetés: 2013. június 31. DUNA MENTI MÚZEUM, RÉVKOMÁROM.

10:00-16:00 FELFEDEZŐÚT AZ ANTIK VILÁG KINCSEI KÖZÖTT – a Duna Menti Múzeum ókori
10:00-12:00 RÓMAI ÉTELEK KÉSZÍTÉSE ÉS KÓSTOLÓ kiállítása és a Római kőtár játékos felderítése családi füzet segítségével RÓMAI MOZAIKKÉSZÍTÉS GYURMÁBÓL, PAPÍRBÓL, TÁRGYFORMÁZÁS ANTIK ELŐKÉPEK ALAPJÁN RÓMAI TÁBLÁS JÁTÉKOK GYEREKEKNEK ÉS FELNŐTTEKNEK BEÖLTÖZÉS ÉS FOTÓZKODÁS RÓMAI ÖLTÖZETBEN.

VI. bástya – Római kőtár, Révkomárom

10:00-16:00 FELFEDEZŐÚT AZ ANTIK VILÁG KINCSEI KÖZÖTT – a Duna Menti Múzeum ókori kiállítása és a Római kőtár játékos felderítése családi füzet segítségével S.C.E.A.R. – RÓMAI HAGYOMÁNYŐRZŐK STANDJA: kiállítás, bemutató és rövid SZÍNI ÉS KARDVÍVÓ JELENETEK.

10:45; 11:30; 13:30; 15:00 /SK/

ÓKORI GYEREKJÁTÉKOK ÉS KÉZMŰVESKEDÉS

10:00; 12:30; 14:00 TÁRLATVEZETÉS A RÓMAI KŐTÁRBAN magyar és szlovák nyelven

12:30-16:00 BEÖLTÖZÉS ÉS FOTÓZKODÁS RÓMAI ÖLTÖZETBEN

16:00-18:00 LÁTOGATÁS AZ IZSA – LEÁNYVÁR RÓMAI KATONAI TÁBORBAN

Megközelítés egyénileg. Találkozási pont: a Duna töltése a tábornál.
(Rossz idő esetén elmarad!)

Komáromi Klapka György Múzeum

10:00-16:00 FELFEDEZŐÚT AZ ANTIK VILÁG KINCSEI KÖZÖTT – a római kiállítás játékos felderítése családi füzet segítségével

„MŰTÁRGYSIMOGATÓ” – eredeti antik tárgyak kézbevétele régész közreműködésével

RÓMAI FALFESTMÉNY KÉSZÍTÉSE ANTIK MINTAKÉPEK ALAPJÁN

ÓKORI TÁBLÁS ÉS LOGIKAI JÁTÉKOK GYEREKEKNEK ÉS FELNŐTTEKNEK

Igmándi erőd, Komárom

10:30; 14:00 ZAJLIK AZ ÉLET PANNONIÁBAN – egy római senator és egy pannoniai szobrászfeleség találkozása – interaktív játék színészekkel

11:00-12:00 ŐSFOCI (HARPASTUM) – BEMUTATÓ MÉRKŐZÉS AZ ALL-STAR CSAPAT (HU KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL

Várkonyi Attila (DJ Dominique), Patkó Béla (Kiki), Gyurcsik Tibor, Laklóth Aladár, Lippai László

Magyarország és Szlovákia első ókori ősfoci bemutatóján két 5 fős csapat fogja prezentálni az antik labdajáték szabályait. Az AllStar csapatban ismert személyiségeket láthatunk majd és kiderítjük, mennyire lettek volna tehetséges focisták az ókorban. A bemutató után lehetőséget biztosítunk arra, hogy mindenki saját maga próbálja ki az ősfocit. Hajrá Pannonia!

A programváltozás jogát fenntartjuk

A részvétel ingyenes. A programok – hacsak másként nem jelöljük – kétnyelvűek.

A helyszínek között kisvonat biztosítja a családok közlekedését. A kisvonat használata regisztráltaknak ingyenes. Regisztrálni bármelyik helyszínen lehet. Keresse részletes műsorfüzetünket a rendezvények helyszínén!

A „Római matiné” családi nap a Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteménye (Éós) és a Nagyszombati Egyetem (Transká univerita v Trnave) által közösen szervezett, a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében megvalósuló, „Határtalan antikvitás” elnevezésű múzeumpedagógiai programsorozat rendezvénye.

Komáromi Klapka György Múzeum
Komárom, Kelemen L. u. 22.
Tel.: +3634 344 697
www.kgym.hu/

Igmándi erőd – Római kőtár, Komárom
Nyitrai Kerületi Önkormányzat, Duna Menti Múzeum, Révkomárom, Nádor u. 13. és a könyvtár épülete, Nádor u. 8.

VI. bástya – Római kőtár, Révkomárom, Körút
muzeumkn.sk

Kapcsolódó letölthető dokumentum

hirdetés
Previous articleMegkondulnak a harangok
Next articleKarika Lívia mandalái a Limesben