HAZA RÉGIÓ Polgármesterjelölti vitát rendez a JóMóD Komáromban

Polgármesterjelölti vitát rendez a JóMóD Komáromban

951
hirdetés

49255A Jókai Mór Diákkör csapata a következő napokban mind a hat komáromi polgármesterjelölttel egyeztetni kívánja a vita módját, helyszínét és időpontját.

„Két évvel ezelőtt azért alapítottuk meg a Jókai Mór Diákkört, mert szerettük volna, ha Komáromban is létrejön egy olyan diákszervezet, amely igyekszik minőségi programokkal hozzájárulni a város kulturális életének felpezsdítéséhez. Örömmel jelentjük, hogy reményeink nem bizonyultak hiú ábrándnak: Komáromban igenis van igény az értékes szórakozásra, művelődésre és kikapcsolódásra” – közölte blogbejegyzésében Kocskovics Péter, a Jókai Mór Diákkör elnöke.
Mint Kocskovics Péter kifejtette minőségi változásra van szükség a közéletben is.
„Emelnünk kell a politikai párbeszéd színvonalát, máskülönben a kiábrándultság visszafordíthatatlanná válik. Nem a kampányok finomra hangolását kérjük, hanem azt, hogy a politikusok legalább időközönként álljanak ki és vessék össze az elképzeléseiket. Ahogy egy demokráciában illik.
Az utóbbi időszakban többször is felmerült egy olyan nyilvános vitafórum életre hívása, ahol a város polgármesterjelöltjei ütköztethetik a Komárom jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket.  A JóMóD fontos céljának tekinti, hogy egy ilyen jellegű vitaest a közeljövőben megvalósuljon. Úgy véljük, hogy ezzel sikerülhet felkelteni a komáromi illetékességű fiatalság érdeklődését a helyi közügyek iránt” – tette hozzá.
Komárom polgármesteri székéért 1. sorszámmal Peter Benčič 50 éves vállalkozó indul a Zöldek pártjától. 2. Czíria Attila (52 éves) a Most-Híd-MKP koalícióban, 3. Gulyás Magdaléna, 39 éves vállalkozó függetlenül indul, úgyszintén független a 4. sorszámmal Less Károly 35 éves tanár. A jelenlegi polgármester, Anton Marek 67 éves orvos is függetlenül méreti meg magát 5. sorszámmal. A polgármesterjelöltek listáján 6. sorszámmal indul Stubendek László 61 éves mérnök szintén függetlenül.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleElöltöltős fegyvereseink a világ élmezőnyében
Next articleLaci bácsi csendesen elment…