HAZA RÉGIÓ Path Község Díja: Priskin Tamás az egyik díjazott

Path Község Díja: Priskin Tamás az egyik díjazott

1246
hirdetés
Priskin Tamás Path Község Díjával. Mellette a másik díjazott, Bakulár Emese.
Priskin Tamás Path Község Díjával. Mellette a másik díjazott, Bakulár Emese.

Faludíjat általában egy élet munkájának elismeréseként szoktak adni – mondja dr. Szabó Olga, Path község polgármestere, az MKP korábbi parlamenti képviselője, a magyar földügyek elszánt jogi képviselője, mielőtt átadná a község díját Priskin Tamásnak és Matús Bakulár Emesének. A község két fiatal büszkeségéről van szó, akik előtt még javában ott az élet, de ők máris példaképek. Nemcsak itt, az apró Duna menti falucskában, hanem túlzás nélkül egész közösségünk számára.

Május elsején, anyák napján és a munka ünnepén még egy további alkalom miatt vált igazán ünnepivé a hangulat a kis magyar faluban. E napon adták át első alkalommal Path Község Díját, s nem is akárkiknek: két olyan pathi fiatalnak, akik kitartásukkal, emberfeletti munkájukkal, rendíthetetlen akaratukkal a legjobbak közé küzdötték fel magukat.

Egyikük Priskin Tamás magyar válogatott labdarúgó. A tizenötmillió futballszakértő nemzetének aligha szükséges bemutatni őt, hiszen profi labdarúgó karrierjét mindnyájan végigkövettük, akiért együtt drukkoltunk, izgultunk, néha értetlenkedtünk – de egy biztos: mindvégig büszkék voltunk! Igen, ez a Priskin Tamás egykoron (nem is oly régen) még – ahogy a polgármester asszony fogalmazott – „zsíros kenyeret majszolva fogócskázott, s szakadt nadrágban rúgta a bőrt a falu focipályáján”. Hogy mennyire jó volt ebben, azt nem csak mi láthattuk élőben, de azóta ezrek, százezrek a tévé képernyőjén.

A másik díjazott, Matús Bakulár Emese sikertörténete legalább annyira meghaladja egy rövid beszámoló terjedelmi korlátait, mint Priskin Tamásé. A fitnesz, a testépítés területén legalább olyan jelentős személyiség, mint Tamás a fociban. Többszörös magyar bajnokként, kupagyőztesként, nemzetközi bajnokságok rendszeres dobogósaként példaképe azoknak, akik ebben a mai ingatag világban bizonytalannak érzik magukat. Az ő üzenete: akarattal bármi, a világon bármi elérhető. Sportemberként, edzőként – s immáron fiatal anyukaként – ezt az üzenetet adja tovább.

Mindazonáltal a kiváló teljesítmény jutalmazása a meccsek, versenyek, mérkőzések és egyéb sportrendezvények feladata – vallja Szabó Olga. A község képviselő-testülete a közösséghez való hűséget, az emberi tartást ismerte el Path Község Díjának adományozásával. Útravalóul egy ugyancsak megszívlelendő gondolatot osztott meg a díj kapcsán:
„Legyen ez biztatás azoknak, akik a mostoha körülményeket okolják sikertelenségükért, hiszen azok semmivel sem rosszabbak, mint voltak 15-20 évvel ezelőtt”.

(Fotók: Path község)

felvidek.ma

DSC01569.JPGDSC01573.JPGDSC01580.JPGDSC01578.JPGDSC01567.JPGDSC01587.JPGDSC01599.JPGDSC01601.JPGDSC01605.JPGDSC01589.JPGDSC01597.JPGDSC01608.JPG
hirdetés
Previous articleIndul az ENSZ főtitkári posztért Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter
Next articleVolvo XC90 D5 AWD Inscription: Győzelmet érdemelt volna…