HAZA HÍR-MIX Őrsújfalun is áll a tábla

Őrsújfalun is áll a tábla

4819
hirdetés

Az MKP folytatta a magyar nyelvű táblák kihelyezését a vasútállomásoknál. Ma a közigazgatásilag Komáromhoz tartozó Őrsújfalu állomásán jártak.

A szerdán történt táblaállításokhoz hasonlóan most sem a vasútállomás épületére került fel a magyar felirat, hanem közvetlen közelébe, egy táblára.

Petheő Attila, a Magyar Közösség Pártja Komáromi járási elnöke hangsúlyozta, ez nem pártügy, ha nem volna tisztsége az MKP-nál, akkor is támogatná az ehhez hasonló kezdeményezéseket. „A közösségépítés a fontos, annak a párt csak tartópillére. Bízom abban, hogy a majdani unokáimnak már nem kell ilyen problémákkal szembesülniük”.

Civilek is részt vettek az őrsújfali tábla állításán. Boldoghy Olivér, a kétnyelvűségért folytatott küzdelem egyik felvidéki élharcosa is ott volt. „Az, hogy a közösség mozgolódik, nagyon jó, de ennél ma már előbbre kellene tartanunk! Nem tartom szerencsésnek, hogy ilyen formában kelljen érvényt szereznünk a jogainknak, de tesszük, amire lehetőségünk van. A civilek, az aktivisták, az MKP már mind cselekedtek az ügyben, a Kerekasztal, a Kétnyelvű Dél-Szlovákiáért Mozgalom rendkívül tevékenyek, de ez a dolog már a politikum asztalán van. A Most-Híd ott van a parlamentben, övék a kisebbségi kormánybiztosi tisztség, ezek elég jó eszközöknek tűnnek ahhoz, hogy végre valami érdemben is az asztalra kerüljön – tessék már végre elkezdeni, hiszen igazából a labda már az ő térfelükön pattog” – mondta portálunknak Boldoghy Olivér.

Az Egy Jobb Komáromért polgári kezdeményezés vezetőjét, Knirs Imrét kérték fel, hogy szerelje fel a magyar nyelvű táblát. Ő kapásból igent mondott. „Úgy gondolom, hogy ez egy magyar ember természetes reakciója volt a részemről” – mondta.

Felvidék.ma, ON

hirdetés
Previous articleJónás Ágnes kapta idén a Jókai-díjat
Next article27. testületi ülés – videó